Tom Henks pomaže u pronalasku leka protiv korone: "Sada ćemo raditi na onome što će se nazvati "Henks vakcina"!"

Glumac Tom Henks nada se da bi mogao da postane "glavni igrač" u borbi protiv korona virusa, nakon što se zarazio u Australiji i uspeo da ga pobedi.

Nada se brzom pronalasku vakcine, foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment
Nada se brzom pronalasku vakcine, foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images, Entertainment
.

Tom i njegova supruga Rita Vilson, koja je takođe bila zaražena, donirali su krv i krvnu plazmu kako bi doprineli istraživanju korona virusa, nakon što su otkrili da imaju antitela, piše Mirror.

Holivudska zvezda nada se da će naučnici uskoro uspeti da razviju vakcinu koja će zaustaviti globalnu pandemiju.

Tom i Rita krajem marta vratili su se u Los Anđeles nakon što su bili u karantinu u Australiji, gde su se zarazili korona virusom.

- Sada smo dobro. Imali smo sve simptome nalik gripu. Rita je bila malo lošije od mene, imala je veoma visoku temperaturu. Bili smo izolovani kako ne bismo zarazili još nekoga - rekao je Henks i potvrdio da su se on i supruga podvrgli medicinskim studijama kako bi dobrovoljno testirali njihovu krv, u nadi da se pandemija zaustavi.

- Sada ćemo raditi na onome što će se nazvati "Henks vakcina" - našalio se glumac.

Iako su virus preboleli, Rita i Tom još uvek ne znaju kada su se i kako zarazili.

- Australijski zvaničnici kazali su nam kako veruju da smo se zarazili ili u Americi ili tokom putovanja u Australiju gde je Tom snimao film, a ja sam imala turneju kojom sam promovisala novi album - otkrila je nedavno Rita.

Izvor: 24sata.hr