Jelicu Sretenović gledamo u "Tatama" pa smo se setili njenih najupečatljivijih uloga

Jelicu Sretenović publika Prve televizije ima zadovoljstvo da gleda u hit seriji „Tate“ gde glumi majku jednog od glavnih junaka. Ona je žena sa sela i dolazi u Beograd kod sina da mu svojim zdravorazumskim razmišljanjem i savetima pomogne da se izbori sa teškoćama posle smrti supruge, pre svega sa nedaćama koje mu pravi tašta.

Stiže majka u pomoć, foto: Prva Tv/PrtScr
Stiže majka u pomoć, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Gledajući je u ovoj seriji, setili smo se brojnih likova koje je Jelica oživela na filmu i na televizijskom ekranu.

Na dugačkom spisku su: "Nacionalna klasa", "Laf u srcu", "Idemo dalje", "Moljac", "Varljivo leto '68", "Policajac sa Petlovog Brda", "Biće bolje", "Zona ZIamfirova", "Ljubav, navika, panika", "Ranjeni orao", "Nepobedivo srce", "Istine i laži"...

Među naupečatljivijim Jeličinim ulogama je lik podstanarke Suzane koja neprekidno živcira gazdu Pantića u filmu „Tesna koža“.

.

Uloga koja joj je obeležila karijeru je Koviljka, Koka, snaja porodice Popadić u seriji "Bolji život". Koka je donela Jelici regionalnu popularnost zbog koje je neki i dan-danas oslovljavaju tim imenom.

.

U seriji "Srećni ljudi" Jelica je bila službenica Ljubičica, deo ženske ekipe u takozvanom jezičkom odeljenju poznatom upravo po dugom jeziku.

.