Od bede do sjaja: Njegovi stejkovi i specifični pokret pri soljenju hrane lansirali su ga u zvezde! Evo šta niste znali o Nusretu!

Gotovo da nema poznate ličnosti koja nije posetila neki od njegovih restorana, a mnogi čak nose i majice s njegovim likom! Upoznajte mesara koji je postao planetarno poznat!

Nusret u svojoj omiljenoj pozi, foto: (Photo by Antony Jones/Getty Images Entertainment
Nusret u svojoj omiljenoj pozi, foto: (Photo by Antony Jones/Getty Images Entertainment
.

Nusret Gokče ili Salt Bej (Gospodin So) kako ga zovu i njegov neobičan stil soljenja mesa postao je viralni hit 2017. godine. Zahvaljujući video klipovima objavljivanim na Instagramu, turski mesar i kuvar postao je planetarno popularan preko noći.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica koje o njemu niste znali:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today Cok happy #saltbae #salt#saltlife

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

.

1. Bio je “prisiljen” da postane mesar

Salt Bej rođen je u siromašnoj porodici u Erzurumu 1983. godine. Zbog nedostatka novca bio je prisiljen da napusti školu, pa je sa 14 godina počeo da izučava mesarski zanat.

2. Radio je besplatno

Između 2007. i 2010. godine volontirao je u raznim restoranima u Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi stekao iskustvo u kuvanju i restoranskim poslovima. Navodno, ne govori ni jedan strani jezik.

3. Ima restorane po cijelom svijetu

Vratio se u Tursku 2010. godine i otvorio svoj prvi restoran. Danas je vlasnik lanca restorana po imenu Nusr-Et koji su otvoreni i u Istanbulu, Majamiju, Njujorku, Dohi, Abu Dabiju i Dubaiju. Uskoro bi trebao otvoriti restoran i u Londonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Only for Dolce #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

.

4. Njegovi restorani su prvenstveno namenjeni ljubiteljima mesa

U ponudi restorana Nusr-Et uglavnom se nalazi – meso. Na jelovniku je sve od tatarskog bifteka, preko odrezaka do mesnih ćufti i hamburgera. Kao prilog mesu možete naručiti salatu, pire od krompira, krokete, luk, spanać ili grilovane pečurke, a zasladiti se tradicionalnim turskim desertima poput baklave.

5. Izbirljiv je

Gokče tretira meso s ljubavlju, pa ne čudi što je vrlo izbirljiv pri nabavci mesa za svoje restorane. Menadžer njegovog restorana otkrio je da je Nusret uvek u potrazi za savršenim komadima, pa da se dešava da od dobavljača nekada uzme samo 100 kilograma mesa od ponuđenih 5 tona!

6. Kritičari ga (ne) vole

Nusret i nije baš omiljen među gastrokritičarima. Nakon otvaranja restorana u Njujorku jelovnik slavnog turskog kuvara nazvan je precenjenim. Kritičari su zaključili da su mu hamburgeri prepečeni, a odresci neinspirativni. Ali isto tako zaključili su da okus hrane pada u drugi plan ako ste dovoljno srećni da vam jelo servira i soli Nusret lično. Uprkos kritičarima, njegov broj fanova neprestano raste, a trenutno ga na Instagramu prati više od 25 miliona ljudi širom sveta.

7. Radi 18 sati na dan

Salt Bej ima impresivnu radnu etiku. U jednom od retkih intervjua priznao je da radi 18 sati dnevno i da nikada nije uzeo ni jedan dan godišnjeg odmora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#saltbae #Saltlife #Salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

.

Izvor: Noob.ba