Zvezda "Beverli Hilsa" ponovo vodi bitku s opakom bolešću: "Vratio mi se rak i u četvrtom je stadijumu"

Nakon dobijene bitke protiv raka dojke, zvezda serije "Beverli Hils", 48-godišnja Šenon Doerti otkrila je u utorak u emisiji "Good Morning America" kako proživljava 4. fazu ove opake bolesti.

Opaka bolest se vratila, foto: Depositphotos/Jean_Nelson
Opaka bolest se vratila, foto: Depositphotos/Jean_Nelson
.

Rak dojke dijagnostifikovan joj je 2015. godine, da bi 2017. ušla u remisiju, stanje u kojem više nema simptoma raka.

Da joj se bolest vrlo agresivno vratila saznala je još početkom prošle godine, ali je to odlučila da zadrži za sebe.

Kako će zbog njene tužbe protiv osiguravajućeg društva "State Farm", oko štete nastale u požaru njenog doma 2018. godine, ovaj podatak biti objavljen u sudskim dokumentima, glumica je ipak odlučila da izađe s tom informacijom u javnost.

"Biće jasno kroz nekoliko dana ili nedelja da sam u 4. fazi bolesti, rak se vratio i zato sam ovde. Gorka je to pilula za progutati iz više razloga", rekla je utučena glumica dodajući kako je skamenjena i da se prilično boji.

Najviše od svega je brine šta će reći svojoj majci Rosi i suprugu, filmskom producentu Kurtu Isvarenku.

"Moja mama je neverovatno snažno i smelo ljudsko biće, kao i moj muž, ali brinem se za njega", ističe Doerti.

Tužba protiv osiguravajućeg društva, koju je podnela kako bi se namirio barem deo štete nastale u požaru, bila joj je jedna od najtežih odluka u životu.

Iako joj je isplaćeno 1,1 milion dolara, Doerti veruje da ima pravo na veću odštetu.

Dokumenti koji su deo suđenja, iz kojih je vidljivo da ponovno boluje od raka, postaće javni ove nedelje, pa je osetila potrebu da s tim izađe pre u javnost.

"Radije bih da ljudi to čuju od mene, a ne da bude interpretirano iz sudskog dokumenta. Želim da sve bude stvarno i autentično, da cela priča bude pod mojom kontrolom", ističe glumica.

Kaže da je tužba protiv osiguravajućeg društva grozan proces kroz koji mora da prođe. Kuća joj je bila teško oštećena i sve je smrdelo na dim. Komunicirala je s osiguravajućom kućom i pokušala da se dogovori, ali nije išlo.

"Završilo je s mojom tužbom, a rezultat svega je jedan od najstrašnijih procesa kroz koji sam ikada prolazila", požalila se.

Nakon iznenadne smrti kolege Luka Perija osetila je da mora da nastavi s ponovnim pokretanjem serije "Beverli Hils" koja ju je proslavila. Četvrta faza opake bolesti dijagnostifikovana joj je upravo u vreme kad je Peri umro od moždanog udara u februaru prošle godine.

Za svoju tužbu protiv osiguravajućeg društva "State Farm" kaže da se nada da će odjeknuti i ostati zapamćena.

"Mislim da jedino što sada želim da uradimi jeste da utičem na neke stvari. Kroz ovu tužbu i parnicu želim da kažem da je bilo dosta da velika preduzeća i korporacije pokopavaju male ljude", odlučna je u borbi Doerti koja na kraju poručuje kako to jednostavno nije fer i da je odlučila da zauzme stav u ime svih malih gaženih ljudi.

"Mislim da se najviše radi o tome da želim da ostanem zapamćena po nečemu većem i od mene same", zaključuje Doerti.

Izvor: tportal.hr