Završena "Čolomanija": Ko će ovo uspeti da nadmaši?

Najveća zvezda Balkana Zdravko Čolić održao rekordnih šest koncerata u "Štark areni" u Beogradu.

Orilo se Arenom &Čola, Čola&, foto: Prva Tv/PrtScr
Orilo se Arenom "Čola, Čola", foto: Prva Tv/PrtScr
.

Kada se beogradskom "Štark arenom" u subotu, pred drugi bis na šestom koncertu megastara Zdravka Čolića, iz 18.000 grla prolomilo skandiranje "Čola, Čola", i pevaču i njegovom bendu na bini zastala je knedla u grlu.

Zna Čolić odlično kako diše njegova publika, ali ljubav koju su mu uzvratile četiri generacije skandiranjem i gromoglasnim aplauzima nakon svake vokalne bravure, pamtiće zauvek.

Rekord koji je postavio sa šest koncerata u Beogradu, na turneji "Ono malo sreće", sasvim je izvesno, još dugo niko od njegovih kolega neće oboriti. S

ve je bilo osmišljeno do najsitnijih detalja - od bine površine 300 kvadratnih metara i piste popločane LED ekranima, preko ozvučenja snage pola miliona vati, preko pirotehnike, pa do repertoara.

Svaki od šest nastupa trajao je tri i po sata, a Zdravko je na svakom pevao 44, odnosno 45 svojih vanvremenskih hitova.

Detalj koji je sve ostavio bez daha na beogradskim koncertima bio je za vreme pesme "Ničeg nije bilo između nas", kada je Čola u maniru Dejva Gana iz "Dipeš mod" pomerao ruke iznad glave levo-desno, što su odmah prihvatili i prisutni, pa je atmosfera u najvećoj dvorani na Balkanu podsećala na ustalasano more.

Zdravka je publika darivala ružama, korpama cveća i plišanim igračkama svih šest večeri. On im je zahvaljivao osmesima, poljupcima i maestralnim pevanjem, pokazavši i dokazavši da mu nema ravnog.

Energija, dobre vibracije, neposrednost i toplina koje je Čola darovao svojoj publici, vraćene su mu duplo. Zato i pesma "Kuća puna naroda", kojom je završavao beogradske koncerte, dobija smisao zbog refrena - "nek mi bude nagrada kuća puna naroda".

ZA DVE KARTE DAO 129.000 DINARA

Sve ulaznice za Zdravkov šesti koncert u "Areni" bile su rasprodate još sredinom decembra. Ali, ni to nije sprečilo jednog Čolinog obožavaoca da u euforiji koja se podigla oko ovih nastupa, kupi dve karte za sedenje po basnoslovnoj ceni od 129.222 dinara.

To je uradio preko sajta Viagogo.com, koji se bavi preprodajom ulaznica za sve koncerte na svetu. Inače, regularna cena karte za sedenje bila je od 2.700 do 2.900 dinara, ali je neimenovani Čolićev obožavalac za jednu ulaznicu preko sajta izdvojio čak 24.000 dinara, a kada se na to dodaju troškovi rezervacije i obrade, cena je na kraju bila 65.000 dinara po karti...

Izvor: Večernje novosti