Džesika Alba je u detinjstvu bila bolesna i usamljena

Džesika Alba nije imala detinjstvo kao ostala deca, patila je od anoreksije, a na naslovnoj strani Plejboja našla se na vrlo neobičan način!

Džesika Alba, foto: Hannes Magerstaedt/Getty Images, Entertainment
Džesika Alba, foto: Hannes Magerstaedt/Getty Images, Entertainment
.

Jedna od najlepših glumica sveta, holivudska zvezda Džesika Alba uspela je da postigne savršenu ravnotežu između sjajne karijere i privatnog života.

Devojka karakterističnog osmeha iz Kalifornije uspela je da postane filmska zvezda i svetska lepotica uprkos atipičnom detinjstvu u multietničkoj porodici.

Počeci ove harizmatične glumice povezani su s Kalifornijom, gde je rođena 28. aprila 1981. kao ćerka Ketrin i Marka Dejvida Alba.

Majka joj ima veoma složeno poreklo jer joj preci potiču iz Danske, Velsa, Nemačke, Engleske i Francuske, a baba i deda po oca jesu imigranti iz Meksika. Bez obzira na poreklo, Džesika ne govori španski, kao ni njen mlađi brat Džošua, koji je takođe glumac. Oboje su vaspitavani u veoma tradicionalno i konzervativnom katoličkom duhu. Radi očeve karijere u vazduhoplovstvu porodica se stalno selila, pa je jedan deo detinjstva provela u Misisipiju, a drugi u Teksasu. Selidbe su potrajale do njenog devetog rođendana, a onda je Kalifornija za sve postala stalni dom.

Džesika nije imala detinjstvo kao ostala deca. Morala je da se izbori sa brojnim bolestima, poput atelektaze pluća (delimičnog nedostatka vazduha zbog čega pluća kolabiraju), koju je dva puta pobedila, zatim upale pluća od koje je jedne godine čak pet puta bolovala, ciste na krajnicima i opsesivno-komplusivne neuroze. Zbog lošeg zdravlja često je izostajala iz škole pa nije ni imala priliku da stekne prijatelje. Kada je napokon prevazišla zdravstvene probleme, završila je srednju školu sa 16 godina, a zatim pohađala Atlantic theater company.

Lepotica, foto: Pascal Le Segretain/Getty Images, Entertainment
Lepotica, foto: Pascal Le Segretain/Getty Images, Entertainment
.

Interesovanje za glumu Džesika je pokazala već sa pet godina da bi 1992. zatražila od majke da je vodi na glumačko takmičenje na Beverli Hilsu, čija su nagrada bili prvi besplatni časovi glume. Uspela je da pobedil i sa dvanaest godina počela da pohađa časove. Devet meseci kasnije dobila je svog prvog agenta.

Mada nije odrastala kao većina njenih vršnjaka, već sa 13 godina prvi put je zaigrala na filmu i na televiziji (u filmu Kamp za nigde i seriji Tajni svet Alek Mek). Njen veliki proboj na svetsku scenu desio se kada ju je režiser Džejms Kameron izabrao da tumači glavni lik u naučno-fantastičnoj seriji Mračni anđeo. Pored nominacije za Zlatni globus, uloga joj je donela blagi porast popularnosti, naklonost kritičara, kao i nagrade Saturn i Teen choice award za najbolju TV glumicu.

Uprkos tome što je njen glumački talenat često bio osporavan i gluma okarakterisana kao mlaka, u godinama koje su usledile Džesika je nastavila da dobija primamljive ponude. Tome je verovatno doprineo i njen privlačan izgled i činjenica da je više puta ponela titulu najseksepilnije glumice. Malo-pomalo, uspela je da osvoji Holivud, a u njenom životu usledili su veliki obrti. Ređali su se filmovi kojima je ova prelepa brineta osvajala i publiku, od Medene i Grada greha, preko Fantastične četvorke do Predigre za brak.

Postala je omiljeno filmsko lice, tako da je u toku 2010. godine snimila čak pet filmova, od kojih su svakako najpoznatiji Dan zaljubljenih i Upoznajte male Fokerove.

Lepa Džesika osvojila je simpatije mnogih, a nju je uspeo da osvoji Keš Voren, asistent režije koga je upoznala na snimanju filma Fantastična četvorka. Iako je često prilikom intervjua govorila kako nije pristalica braka, kao i da danas mnogi pogrešno doživljavaju brak, pogotovo javne ličnosti koje pružaju iskrivljenu sliku ostatku sveta, ipak je stala na ‥ludi kamen” posle četiri godine zabavljanja.

Kasnije je izjavila kako je rešila da se uda, pošto je jedina osoba koju u životu biraš, tvoj suprug. Par se venčao 29. maja 2008. godine na privatnoj ceremoniji, toliko intimnoj da joj nisu prisustvovali čak ni najbliži prijatelji. U međuvremenu su dobili troje dece, dve ćerke i sina. Onor Meri ima devet godina, Heven Garner pet, a Hejz, kome je osam meseci, stigao je na svet u novogodišnjoj noći. Porodica živi prilično miran život nastojeći da što više sačuva svoju privatnost. Džesika i njen suprug uživaju u ljubavi, pa ih često u medijima predstavljaju kao savršen par koji se uzajamno voli i poštuje, što je u Holivudu prava retkost. Više puta su bili izabrani za najstilizovaniji par na sceni, a interesantno je da nigde ne idu bez svoje dece, pa je zato uglavnom cela porodica uvek na okupu.

- Keš je najbolji suprug na svetu. Ne bih mogla da razvijam svoju kompaniju i da radim na knjizi da nemam njega koji mi pomaže oko dece. Moj suprug ima razumevanja za mene i moje poslovne poduhvate. Međusobno se dopunjujemo i to vrlo dobro - rekla je nedavno glumica.

Uprkos brojnim obavezama, Džesika i Keš uvek nađu vremena za noćni provod jer smatraju da je važan u održavanju veze.

- Trudimo se da uvek nađemo vremena samo za nas. Ukoliko želimo da izađemo u grad, moji roditelji su spremni da čuvaju decu, a ako želimo da ostanemo kod kuće, onda ja spremam romantičnu večeru. Veoma je važno da mladi parovi koji zajedno odgajaju decu pronađu vreme samo za sebe, tvrdi Džesika.

Sve što niste znali o Džesiki Albi

Visoka je 169 cm a teška 55 kilograma.

Majka joj je velika podrška, jer ju je odmalena bodrila da ostvari svoj san i postane glumica. Danas je tu da je posavetuje i pričuva unuke kada je to potrebno.

Serija Mračni anđeo u kojoj je imala glavnu ulogu, otkazana je posle dve sezone emitovanja zbog male gledanosti.

Njen brat Džošua je gostovao u jednoj epizodi serije Mračni anđeo.

Javno je priznala da je patila od anoreksije tokom priprema za snimanje serije.

Zbog katoličkog vaspitanja ne pristaje da se snima naga, pa je koristila dublerku za snimanje golišavih scena u filmovima Fantastična četvorka, Predigra za brak, Oko, Ljubavni guru i Mačeta.

Časopis Plejboj stavio ju je na naslovnu stranu u martu 2006. godine bez njene dozvole. Ona je već spremala tužbu kada joj se vlasnik Hju Hefner javno izvinio zbog zabune i novac od prodaje tog broja časopisa dao u humanitarne svrhe.

Kompanija Viktorija sikret 2007. godine proglasila ju je za ženu s najseksepilnijim telom.

Naučila je da svira violinu za potrebe filma Oko u kojem je tumačila glavnu ulogu.

Ima tetovažu bubamare na vratu.

Omiljeni glumac joj je Džoni Dep.

Izvor: Lepa i srećna