Milan Gurović dva i po puta pretrčao zemaljsku kuglu i imao jasnu poruku za sve one koji umanjuju uspeh sportista (VIDEO)

Milan Gurović, čovek koji je svojim trojkama srušio snove američkog dream team-a. U istoriji naše košarke biće upamćen i kao prvi kapiten reprezentacije Srbije. Već sa 15 godina je bilo jasno da će biti vrhunski igrač. Kakav je životni put Hercegovca rođenog u Novom Sadu, kako je košarka postala veća ljubav od kung fua, zašto je 2002. Bio ubeđen da će srpski košarkaši biti bolji od američkih i kako je na to reagovao tadašnji selektor Svetislav Pešić.

.

Milan je slikovito objasnio kako izgleda jedan dan vrhunskog sportiste, a imao je i poruku za sve one koji umanjuju uspehe sportista...

"Mi svi koji završim okarijeru smo raštimovani od kolena do leđa... 25 godina puta dva treninga dnevno gde puls dižemo na maksimalnu srčanu frekvencu od 220, pa vi vidite kako to izgleda. Ja sam računao, za tih 25 godina sam pretrčao 45 hiljada kilometara, iliti otprilike dva i po puta zemaljsku kuglu..."

Šta je još rekao naš proslavljeni as, pogledajte u videu!