Kejt Midlton otpustila dugogodišnju asistentkinju: "Njena uloga je postala suvišna nakon..."

Kejt Midlton (37) je otpustila svoju pomoćnicu Sofiju Agnev nakon sedam godina rada, prenose britanski mediji.

Kejt Midlton, foto: Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images, Getty Images Entertainment
Kejt Midlton, foto: Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images, Getty Images Entertainment
.

Ova odluka je šokirala kako Sofiju, tako i njenu porodicu. Izvori bliski kraljevskoj porodici potvrdili su vest Daily Mailu: "Tačno je da je Sofija otišla nakon sedam godina. Njena uloga je postala suvišna nakon razdvajanja doma Kejt i princa Vilijama od Megan i pricna Harija. Ona neće biti zamenjena", rekao je izvor.

"Sofija je naporno radila za Kejt, volela je svoj posao i puno se žrtvovala za njega", izjavio je jedan od njenih bliskih prijatelja.

Za Sofiju je dodatni nemir unelo i vreme u koje joj se to dogodilo: "Tek se udala i vratila s medenog meseca kada ju je dočekala vest o otkazu. Svi su u šoku jer je to bilo neočekivano. Meni se to čini kao srezavanje troškova", izjavio je prijatelj.

Kejt Midlton, foto: Laurence Griffiths/Getty Images Sport
Kejt Midlton, foto: Laurence Griffiths/Getty Images Sport
.

Sofija je baš kao i Kejt Midlton diplomirala istoriju umetnosti, a bila je njena glavna lična asistentkinja. Ali, ona nije prva koja se razišla s Kejt. Naime, bivša privatna sekretarica Rebeka Dikon otišla je od nje 2017. godine, takođe bez objašnjenog razloga. Sofija je kraljevski par često pratila na turnejama, prvi put im se pridružila 2014. godine tokom putovanja na Novi Zeland što je od tada postalo sasvim uobičajeno.

Ona se o svemu nije javno oglasila, ali njeni ogorčeni prijatelji koji su hteli da ostanu anonimni tvrde kako je Sofija zapravo žrtva zahlađenja odnosa princa Vilijama i Harija, a Britanci su uvereni kako iza svega opet stoji, Megan Markl.

Izvor: Stil