Neverovatna transformacija: Poznati koji su promenili pol ali to nikada ne biste pretpostavili na osnovu njihovog izgleda!

Promena pola još uvek je tabu tema u mnogim zemljama širom sveta, pa je za ovako veliku životnu odluku potrebno mnogo hrabrosti, ali i podrške porodice i prijatelja.

Promena pola, foto: Depositphotos/Jean_Nelson
Promena pola, foto: Depositphotos/Jean_Nelson
.

Poznatim ličnostima je verovatno još teže, s obzirom da mediji stalno prate svaki njihov korak, a milionski auditorijum ih svakodnevno komentariše i sudi.

Ipak, nekima je želja da promene pol bila jača o svega ostalog, a na kraju im se i isplatilo - postali su još popularniji!

Balijan Bušbaum

Nemački sportista kojeg je svet nekada poznavao kao uspešnu rekorderku u skoku s motkom Ivon Bušbaum. U novembru 2007. godine Ivon je objavila da napušta sport zbog uporne povrede, ali i želje da se podvrgne promeni pola.

Balijan je danas autor bestselera, čuveni motivacioni govornik, lajf kouč i oženjen muškarac.

.

Đina Rosero

Da li verujete da je američki supermodel filipinskog porekla Đina Rosero nekada bila dečak? Danas je uspešna manekenka, advokat zastupnik transrodnih osoba i osnivač medijske kompanije Gender Proud, koja zagovara pravdu, jednakost i prava transrodnih osoba. Da nije rođena kao žensko Đina je oktirla 2014. godine u jednoj poznatoj emisiji, jer je želela da inspiriše i podrži druge ljude koji žele da promene pol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@nowprla ? @filbert_kung hmu @joelstylst

Објава коју дели GeenaRocero (@geenarocero) дана

.

Laura Džejn Grejs

Rođena kao Tomas Džejms Gejbel, Laura je pevačica i gitarista američkog pank benda Against me. 2012. godine u intervjuu je otkrila da u budućnosti planira da slobodno živi kao transrodna žena. Nakon dve godine bend je objavio album pod nazivom "Transgender Dysphoria Blues", a o svom iskustvu napisala je i memoare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

170 days dry

Објава коју дели Laura Jane Grace (@laurajanegrace) дана

.

Džez Dženings

Džez je poznati jutjuber, govornik i najmlađi LBGT aktivista. Kada je imala samo devet godina, nakon što je izbačena iz ženskog toaleta u školi (tada je bila dečak) snimila je video poruku za tadašnjeg predsednika Amerike Baraka Obamu i objasnila problem nerazumevanja i neodobravanja transrodnih osoba.

Džez i njeni roditelji zajedno su osnovali fondaciju "TransKids Purple Rainbow", koja pruža podršku trasrodnim tinejdžerima, a 2016. objavila je knjigu "Biti Džez: Moj život kao transrodni tinejdžer". Pokrenula je i tv emisiju "Ja sam Džez" i sada je jedna od najpopularnijih transrodnih uzora u celom svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So thankful to finally be getting a vacation, & it's been a magical experience here in Italy???? While here, my mind keeps going back to World Pride. Queer people— specifically the transgender community— have been targeted so severely these past few months/years, & it’s just very disheartening. Despite these devastating injustices, we cannot lose faith in the power of love. It’s important to remind ourselves that we aren't just fighting AGAINST oppression & cruelty, but rather FOR equality & love. We must continue spreading messages of knowledge & awareness. We are all intelligent beings sharing this human experience together, & our goal is to create a world of greater empathy where people learn to embrace differences rather than tear down those who don't abide by a specific way of living. No two human beings are alike— we are all so uniquely distinct in who we are & how we identify. My greatest wish is that we can learn to accept our diversity instead of trying to conform to be one & the same. Transgender & queer people aren't trying to hurt anyone, we simply wish to be our authentic selves & love whoever we choose to. I believe in the goodness of humanity. I believe we can create a world of freedom & love. I know we will get there. If you are trans or queer, continue using your power & gifts to teach people that we are all beautiful— ya’ll know we are special?? Create art, make music, write/speak your truth, & radiate love from your hearts. We must show the world that we are human beings too❤️?????

Објава коју дели Jazz Jennings (@jazzjennings_) дана

.

Ejdijan Dauling

Danas je poznat kao uspešan jutjuber i bodibilder, ali i advokat i aktivista za prava transrodnih osoba. Takođe je i suprug i otac. Ejdijan je prvi transrodni muškarac koji se našao na naslovnoj strani kolekcionarskog izdanja magazina Men’s Health.

.

Lea Ti

Poznata manekenka i zvezda modne kući Živanši, ikona pop kulture i zastupnik za prava trasrodnih osoba. Ćerka je poznatog brazilskog fudbalera Toninja Sereza. Ona je prva transrodna osoba koja je prikazana na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara - povela je brazilsku fudbalsku reprezentaciju na stadion tokom OI u Riju 2016. godine.

.

Izvor: Stil