TELOHRANITELJ ćutao 10 godina, a onda otvorio dušu i ispričao kako su izgledale poslednje nedelje života MAJKLA DŽEKSONA...

Više od 10 godina od smrti Majla Džeksona, njegov bivši telohranitelj Met Fids tvrdi da su optužbe za pedofiliju bile katalizator prerane smrti slavnog pevača.

foto: Depositphotos/s_bukley
foto: Depositphotos/s_bukley
.

Met Fids, koji je radio kao član Majklovog obezbeđenja od 1999. pa sve do smrti 2009, izneo je na svetlost dana kako su izgledale poslednje godine života ovog muzičara, otkrivši da on "više nikada nije bio isti" nakon što se 2005. završilo suđenje.

Podsetimo, suđenje se održalo usled optužbi dečaka Gavina Arveza, koji je tvrdio da ga je Majkl tokom 2003. godine seksualno zlostavljao u ozloglašenoj "Nedođiji". Ipak, posle pet meseci sudskog procesa Džekson je oslobođen optužbi.

Uoči izlaska novog dokumentarca "Michael Jackson: Chasing The Truth", koji predstavlja kontru onom "Leaving Neverland" i ima za cilj da odbrani muzičara, Fids je ponovo stao u zaštitu bivšeg poslodavca.

On je priznao da je Džekson "završio u potpunoj konfuziji" zbog navoda da je pedofil, iako zvanično nije proglašen krivim, i naglašava da je uprkos oslobađajućoj presudi - šteta već bila učinjena.

"Bilo je jasno nakon presude da više nikada neće moći da pucne prstima i da ponovo bude stari Majkl Džekson", rekao je.

"Do svog kraja bio je kao hodajući leš. Borio se čak i da jede i da spava, bio je u potpunom haosu", nastavio je i dodao da je tokom suđenja pevač izgubi ogroman broj kilograma.

Uprkos tome što je Džekson tvrdnje o zlostavljanju žestoko odbacio, Met tvrdi da je pevač postao nenormalno paranoičan, da je neprestano verovao da "će ga neko uhvatiti", te da su se svi okrenuli protiv njega, i da tadašnja turneja po Velikoj Britaniji vodi direktno u smrt.

"Bio je prestravljen od ubistva na sceni i stalno je davao glupe predloge o nošenju neprobojnog prsluka tokom nastupa. Razgovarali smo s njim i objašnjvalai da ga javnost voli i da neće biti problema. Rekao sam mu da sam tu da se pobrinem za njegovu sigurnost i da pazim i motrim na nega", prisetio se Met.

Dodao je i da veruje da bi Džekson i dan danas bio živ, samo da je pre smrti uspeo da uspostavi kontakt sa ozloglašenim ocem Džoom.

Inače, Majklov bivši publicista Rejmon Bejn nedavno je takođe branila preminulog kralja popa, zahtevavši da neprestani napadi na njega prestanu.

"Da li je ovo naređenje da čekamo da neko umre da bi mu potpuno uništili imidž? Taj čovek, Majkl Džekson, on je žrtva još od svoje smrti. Vreme je da to prestane. Verujem da je moralno, etički i pravno pogrešno", rekla je ona prošlog meseca.

Izvor: Žena.blic