Lejdi Kolin Kembel o smrti princeze Dajane: "Ako pratite trag dokaza videćete tačno šta se desilo i zašto je došlo do nesreće"

Navršene su 22 god od tragičen smrti najomiljenije princeze 20. veka, princeze od Velsa. Smrt Lejdi Dajane je i dalje obavijena velom tajne, a njen život i dalje intrigira svetsku javnost. Lejdi Kolin Kembel, najpoznatija hroničarka života britanske kraljevske porodice, došla je u Beograd kako bi promovisala knjigu posvećenu upravu Lejdi Di, a u emisiji „Jutro“ ispričala je mnoge zanimljive detalje o svom druženju sa Dajanom. Kada i kako ju je upoznala, zašto su se razišle, zašto misli da je Dajanina smrt zaista bila nesrećni slučaj, šta misli o princezama Kejt i Megan i zbog čega Megan poredi sa Dajanom...

.

„Princeza od Velsa je bila veoma kontradiktorna ličnost. Bila je sve pozitivno, imala je i negativnu stranu bila je pravo protivrečje u sebi i to ju je učinilo mnogo zanimljivijom nego da je bila samo ili dobra ili loša.“, ovim rečima Lejdi Kolin opisuje pokojnu princezu Dajanu, a uprkos brojnim teorijama o njenom stradanju, kaže: „Po meni nema sumnje da je to bila saobraćajna nesreća. Da je Dajana bila vezana preživela bi. Da je neko želeo da je ubije, ubili bi je nedelju dana pre toga kada se kupala u Sredozemnom moru, kada je bia na letovanju. Poslali bi joj nekog ronioca da je povuče dole, da se udavi i to bi bila mnogo kredibilnija nesreća. Ja jednostavno ne verujem da je uklonjena i da je bilo ko ubio. Mislim da je to bila stvarno nesreća. Nesreća koja se desila ne zato što je njen vozač Henri Pol bio pijan, ne zato što je brzo vozio, već zato što je mercedes okrznuo fijat kada je ulazio u tunel i er-begovi su se otvorili. Ako pratite trag dokaza videćete tačno šta se desilo i zašto je došlo do nesreće. To je jednostavno bio nesrećan splet okolnosti."