"Vrata nisu zatvorena": Anđelina protiv Trampa u trci za Belu kuću?

Poslednjih godina bilo je spekulacija da bi holivudska glumica Anđelina Džoli mogla da uđe u trku za novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država. I sama glumica je u nekoliko navrata nagoveštavala da ta "vrata nisu zatvorena".

Anđelina protiv Trampa u trci za Belu kuću?, foto: Adam Berry/Getty Images Entertainment
Anđelina protiv Trampa u trci za Belu kuću?, foto: Adam Berry/Getty Images Entertainment
.

Jedna od najbolje plaćenih glumica u SAD i ambasadorka UN-a nedavno je pokrenula svoj kanal na Jutjubu, a kako prenosi Sputnjik, na njemu sigurno neće biti tutorijala o šminkanju.

Naime, njen kanal se bavi humanitarnim radom i do sada već ima više od 8.400 pratilaca.

U opisu kanala se navodi da se Anđelina Džoli bavi humanitarnim radom, da predstavlja Ujedinjene nacije i da se bavi pitanjima raseljavanja stanovništva, kao i da svojim radom doprinosi procesu pronalaženja rešenja za one koji su prisiljeni da napuste svoje domove.

Anđelina Džoli (44), koja promoviše svoj novi film "Melifisent: Gospodarica zla", ima dva video-snimka na svom kanalu.

Desničarski Breitbart sugeriše da je glumica pokretanjem ovog kanala zapravo ušla u pripremu za predsedničku kampanju.

"Iskreno, da ste me pitali pre 20 godina, samo bih se slatko nasmejala. Stvarno ne znam. Uvek kažem da ću ići tamo gde sam potrebna. Ne znam da li sam prikladna za politiku, ali kada pomislim da više nemam šta da sakrijem, tada pomislim da sam otvorena za takvu mogućnost. Mogu dosta toga da podnesem", rekla je glumica krajem prošle godine u intervjuu za BBC Radio 4 Today.

Tada joj je voditelj emisije Džastin Veb rekao da bi je predložio na listu potencijalnih kandidata za izbore 2020. godine, na šta se ona nasmejala i odgovorila: "Hvala!"

Anđelina Džoli nije jedina poznata ličnost za koju se spekulisalo da bi 2020. godine mogla da uđe u predizbornu trku. Spekulisalo se dugo da bi Trampu protivkandidat mogla da bude slavna voditeljka Opra Vinfri.

Izvor: B92