Snima u Istanbulu: Bosiljčić u visokobudžetnom filmu u ulozi turskog sultana!

U Istanbulu, u Turskoj, počelo je snimanje viskobudžetnog istorijskog televizijskog serijala pod nazivom “Ruski rob”. Projekat realizuje filmska kuća “Mars media”, iz Moskve, u koprodukciji sa Prvim kanalom Ruske nacionalne televizije.

Ivan Bosiljčić, foto: Prva Tv/PrtScr
Ivan Bosiljčić, foto: Prva Tv/PrtScr
.

.

Radnja nas vraća u vreme odnosa Borisa Godunova i Osmanske imperije i obuhvata kraj šesnaestog i početak sedamnaestog veka. Reditelj je Ivan Šurhovecki, poznat po filmu “Legenda o Kolovratu” , koji je sa velikim uspehom prikazan i u našim bioskopima.

Glavne uloge tumače Ilija Malakov, Artur Ivanov kao Boris Godunov, legendarnog turskog sultana tumači Ivan Bosiljčić, a cara Fedora Vladimir Koševoj. Jednu od zapaženih uloga gra i mlada srpska glumica Milena Radulović, zajedno sa ruskim kolegama Arinom Žarkovom, Aleksejem Kravčenkom, Ivanom Rudakovim, Vladimirom Antonikom i Zurab Kipšidze.

,,Mars media” je produkcija sa kojom sam radio na svom prvom ruskom tv serijalu, “Hotel Rusija”, pre četiri godine, i evo, ponovo se srećemo na velikom i značajnom projektu. Zahvalan sam glavnim producentima Eleni Denisevič i Rubenu Dišdišjanu, koji su me uveli u svet ruskog filma i koji izuzetno pamte dobre saradnje i cene glumce sa našeg podneblja. Naš prvi zajednički projekat je prikazan u preko šesnaest zemalja širom sveta.” kaže, za Novosti Online, Ivan Bosiljčić i dodaje:

“Mnogo se radujem što sam u timu reditelja Šurhoveckog. Njegov “Kolovrat” je bio film po svim svetskim standardima. Sa kolegom Ilijom Malakovim sam tokom prethodna četiri meseca svakodnevno sarađivao na serijalu o Kazanovi i nastavljamo da snimamo bez prekida. Samo smo zamenili Petrograd Istanbulom. Posebno mi je drago što ovde, u inostranstvu, snimam sa našom sjajnom Milenom Radulović.” ističe popularni glumac, koji se u Srbiju vraća do početka pozorišne sezone i željno iščekuje susret sa domaćom publikom i kolegama.

“Trenutno više radim na inostranom tržištu, ali neprestano mislim na naše gledaoce. Sada sam već siguran da će nakon premijere na ruskom Prvom kanalu, i naša publika na nekoj od naših TV stanica gledati ove, za mene, posebne istorijske priče.” zaključuje Bosiljčić.

Izvor: Večernje novosti