I ove godine: Skarlet Johanson na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica!

Glumica Skarlet Johanson zarađuje milione, međutim, žene u filmskoj industriji su i dalje značajno manje plaćene od muškaraca.

Skarlet Johanson, foto: John Phillips/Getty Images, Entertainment
Skarlet Johanson, foto: John Phillips/Getty Images, Entertainment
.

Skarlet je na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica već dve godine za redom, ali je tek na osmom mestu na listi koja u kojoj se nalaze i muškarci.

Uz prihod od 56 miliona dolara, ova tridesetčetvorogodišnja glumica je ispod sedmoplasiranog glumca Adama Sendlera. Zaradila je 15,5 miliona dolara više nego 2018. godine, uglavnom zahvaljujući uspjehu filma "Osvetnici: Kraj igre".

Na zajedničkoj listi top 10 najplaćenijih se nalazi samo još jedna žena – Sofija Vergara, zvezda TV serije "Moderna porodica". Dvejn Džonson je najplaćeniji glumac u posljednjih 12 meseci, a njegova zarada je 89,4 miliona dolara, pokazuju najnoviji podaci finansijskih stručnjaka objavljeni ranije ove nedjelje.

Skarlet Johanson, foto: Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images for Disney, Getty Images Entertainment
Skarlet Johanson, foto: Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images for Disney, Getty Images Entertainment
.

Svih top 10 najplaćenijih glumica zaradile su pojedinačno preko 20 miliona dolara ove godine. Prošle godine to su uspele samo Johanson i Anđelina Džoli.

Johanson će sledeće godine ponovo igrati glavnu ulogu u filmu "Crna udovica", nastavku "Osvetnika". U međuvremenu, Džoli koja je zaradila 28 miliona dolara 2018. godine, ispala je sa ovogodišnje top 10 liste zbog porasta u zaradama nekolicine drugih visokoplasiranih glumica.

Ona trenutno glumi i producira dva nova filma – "Grdana: gospodarica zla i Jedan jedini Ivan".

Ove godine na listi nisu ni Mila Kunis, Džulija Roberts, Kejt Blančet, Melisa Mekarti i Gal Gadot. Za razliku od liste muških kolega, ove godine je primetno manje različitosti među glumicama sa najvećim zaradama. Vergara je kolumbijsko-američkog porekla, ali nema ni jedne glumice crne boje kože među top 10.

Izvor: BBC