Očitali im lekciju iz štedljivosti: Potez princa Vilijama i Kejt Midlton mogao bi da izazove novu svađu u kraljevskoj porodici

Nakon što su princ Hari i Megan Markl razbesneli britansku javnost svojim putovanjima na odmor privatnim avionom, princ Vilijam, njegova supruga Kejt i troje dece uočeni su na letu pristupačne avio kompanije.

Princ Vilijam želi da ublaži kritike javnosti?, foto: Chris Jackson/Getty Images/Chris Jackson Collection
Princ Vilijam želi da ublaži kritike javnosti?, foto: Chris Jackson/Getty Images/Chris Jackson Collection
.

Prizor koji do sada nismo imali prilike da vidimo, dogodio se u petak ujutru na aerodromu u Škotskoj. Princ Vilijam, Kejt Midlton, Džordž, Šarlot, Luis i dadilja Marija Boralo, izašli su iz aviona koji je leteo na redovnoj liniji.

Kraljevska porodica putovala je na relaciji London- Aberdin, a jedna karta koštala je oko 70 funti. Pretpostavlja se da su u Škotsku došli u posetu kraljici Elizabeti II i princu Filipu koji svakog leta odmaraju u svojoj rezidenciji Balmoral.

Previše troše?, foto: (Photo by Dan Istitene - Pool/Getty Images Sport
Previše troše?, foto: (Photo by Dan Istitene - Pool/Getty Images Sport
.

Putnici koji su se našli u istom avionu s kraljevskim parom i njihovim mališanima, ostali su prijatno iznenađeni, a nisu skrivali ni mobilne telefone kojima su ih snimali i fotografisali, te sve objavili kasnije na društvenim mrežama kao dokaz.

Ovakav potez naišao je na podelu javnosti koja smatra da su Vilijam i Kejt ovo učinili samo kako bi napakostili princu Hariju i Megan Markl.

Podsetimo, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa našli su se na meti kritika nakon što su prošle nedelje otputovali na godišnji odmor privatnim avionom, za koji se smatralo da deo troškova podmiruju porezni obveznici. Takođe, prozvale su ih ekološki osvešćene zajednice zbog prečestog korišćenja privatne letelice.

.

Brzo nakon toga pevač Elton Džon otkrio je da je on platio celi put kraljevskom paru, kako bi došli da uživaju u njegovoj vili u Nici na Azurnoj obali.

"Mnogo je nepodudarnosti u izjavama da su princ Hari i Megan Markl zbog bezbednosnih razloga leteli privatnim avionom. Naime, i princeza Dajana često je koristila redovne avio linije za svoja putovanja, a Vilijam i Kejt poslednji su primer da je to i te kako izvodivo", rekao je za Dejli Mejl stručnjak koji prati dešavanja u kraljevskoj porodici, Robert Džobson.

.

"Ovo je dirljiv potez vojvode i vojvotkinje od Kembridža, koji će između ostalog jednog dana zauzeti tron, a posle njih i njihov sin Džordž. Isto tako, trenutno je cela kraljevska porodica na meti kritika zbog rastrošnog načina života, a princ Vilijam i te kako zna šta radi", rekao je u nastavku Džobson.

Pre nego što se u kraljevstvu pojavila Megan Markl, princ Hari znao je s bratom da leti u ekonomskoj klasi na redovnim letovima.

Izvor: Tportal