Sin Boba Marlija šokirao priznanjem: "Travu sam počeo da pušim s devet godina"

U intervjuu za "Reader's Digest", 50-godišnji Zigi Marli, sin legendarnog Boba Marlija, prvi put je otvoreno progovorio o odnosu prema marihuani, koju je njegov otac prilično javno voleo i revno promovisao. Kao jedan od (barem) jedanaestoro Marlijeve dece, s tom biljkom se upoznao prilično mlad i, prema sopstvenom priznanju - apsolutno prerano.

Zigi Marli, foto: James Green/Getty Images Entertainment
Zigi Marli, foto: James Green/Getty Images Entertainment
.

"Konzumacija marihuane u rastafarijanskoj kulturi nije smatrana lošom. To se nije krilo od dece. Uopšte se i ne sećam kad sam zapalio prvi džoint, imao sam devet godina. Bio sam jako mlad, premlad", izjavio je Zigi koji je baš poput oca muzičar i svira nekoliko instrumenata.

"Da sam bio na očevom mestu, ne bih to dozvolio, ali to je bio deo naše religije, jedne od starih kultura čije tradicije moderno društvo ne bi prihvatilo", rekao je Zigi.

Iako se marihuana danas najviše koristi "za rekreaciju", njemu je tvrdi, pomogla u duhovnosti.

.

"Kad sam prvi put svojevoljno odlučio da zapalim marihuanu, bio sam tinejdžer, prišao sam tome s duhovnog stajališta. To mi je dalo uvid u mene i moju duhovnost, to sam koristio kao jednu vrstu uticaja dok sam čitao knjige o spiritualnosti. Koristio sam to da bi mi dalo drukčiju perspektivu tako da mi um nije na mestu na kom je inače. Postajao sam šaman", rekao je Zigi.

"Nikad to nisam radio da bih se napušio. Edukovao sam se o tome kako marihuanu koriste jogiji u Indiji i otišao sam tom stazom, nisam otišao stazom zabave", zaključio je.

Izvor: Index.hr