Showbiz vesti

Joca u sasvim novoj priči: Dušan Kaličanin štopuje vam vreme u kvizu "Štoperica" od 2. septembra na O2 TV!

Od ponedeljka, 2. septembra, na O2 televiziji gledaoci će imati priliku da uživaju u novom, "uličnom", kvizu "Štoperica". U ulozi voditelja i glavnog animatora naći će se glumac Dušan Kaličanin, koga mnogi pamte kao Jocu iz serije "Istine i laži". Kakva su pravila, ko može da učestvuje i kakve nagrade takmičari mogu da očekuju, otkrio nam je upravo Dušan.

16.08.2019. - 08:52h | Autor: Marija Ivanović
Dušan Kaličanin
Dušan Kaličaninfoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Kako gledaoci mogu da se prijave za učešće u kvizu "Štoperica"?

- Prijavljivanje zapravo ne postoji. Ukoliko žele da učestvuju u "Štoperici" i osvoje nagrade, ljudi na ulici treba da odreaguju na naš poziv kada se spontano sretnemo. Ovog vikenda bićemo u Novom Sadu, sledećeg u Nišu... Svakog vikenda smo u nekom novom gradu. Družimo se s ljudima. 

Kakva su pravila kviza i kakve nagrade takmičari mogu da očekuju?

- Gledaoce, a i takmičare, očekuje divan kviz koji ima dve runde. U prvoj, takmičari odgovaraju na tri pitanja, a za svaki odgovor imaju na raspolaganju po 10 sekundi. Ukoliko tačno odgovore, a moje dosadašnje iskustvo pokazuje da svi prolaze prvu rundu, osvajaju zagarantovanu sumu. U drugoj rundi treba da odgovore na šest pitanja, a na raspolaganju imaju po 20 sekundi za svaki odgovor. U zavisnosti od brzine i odgovora koje daju, mogu da osvoje i do 15.000 dinara. Najzabavnije u celoj priči je što ja nosim štopericu i što je vreme za davanje odgovora ograničeno. To je prepreka koja malo uznemiri takmičare, ali donosi dobru zabavu - ističe Dušan.

U zavisnosti od brzine i odgovora koje daju, takmičari mogu da osvoje i do 15.000 dinara
U zavisnosti od brzine i odgovora koje daju, takmičari mogu da osvoje i do 15.000 dinarafoto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Posao voditelja nije vam stran, ali sada ćete se prvi put naći u toj ulozi kao domaćin kviza.  Kako ste se snašli?

- Pre akademije, bio sam klinac, amater i sve što sam radio nije imalo tu vrstu odgovornosti. Prvi put kao profesionalni glumac dolazim u situaciju da radim nešto gde se od mene zahteva jedan čudan balans. Nemate mnogo prostora da budete skroz privatni, morate da ispoštujete neku formu, a opet to nije gluma, nego je nešto gde ja dajem malo svog privatnog šarma ili neke pozitivne energije koju inače osećam jer volim ljude. Tako da, trudim se da budem otvoren, a vidim da takmičari lepo reaguju na to i mislim da je to dobra formula koja može da vodi ka dobroj atmosferi za obe strane. Kako sam se snašao... Još uvek ne znam. Prijatno mi je, zabavan mi je format, družimo se lepo, malo proveravamo znanje i vidim da se i takmičari dobro zabavljaju sa mnom.

Učestvovali ste u različitim šou programima humanitarnog karaktera, a kakva je situacija kad su kvizovi u pitanju? 

- Nikada nisam učestovao u kvizovima ovog tipa, ali kad sam dobio ponudu za kviz "Štoperica", najpre sam se zapitao da li bih ja takvu formu gledao. Znao sam da bih, da mi se jako sviđa ideja i da bih voleo da gledam takav kviz i da učestvujem u njemu. Odlično je koncipiran i nema neprijatnosti u smislu da vi nešto ne znate ili da vas neko zbog toga osuđuje, a s druge strane, lep je momenat da preispitate brzinu svog mišljenja i donošenja odluka, davanja odgovora i uopšte svog znanja. Kad sam shvatio da bih rado učestvovao i gledao takav kviz, onda mi se desila najbolja moguća stvar, a to je da mogu da budem voditelj upravo takvog projekta.

Budite hrabri, dođite da se malo družimo, da se zabavljamo i da malo proverimo znanje!
Budite hrabri, dođite da se malo družimo, da se zabavljamo i da malo proverimo znanje!foto: Prva Tv/Aleksandar Krstović

Kako je proteklo prvo snimanje?

- Odlično! Ekipa je odlična, odmah smo uspostavili super odnose, energiju, atmosferu i ja sam baš uživao, a uz nas i takmičari su morali da upiju te dobre vibracije. Primetio sam da su i prolaznici dobro reagovali. Mislim da sve ide kako treba. Na kraju svi odemo kući zadovoljni, srećni i pozitivni, a ne traje dugo. 

Šta biste poručili budućim takmičarima?

- Apelujem na ljude koji me sretnu sa štopericom u ruci, pošto je vreme za davanje odgovora ograničeno, a brzina je vrlina, budite otvoreni, pristanite da se igrate sa nama, nemojte imati onaj strah da ćete se izblamirati, jer to u ovom našem kvizu ne postoji. Budite hrabri, dođite da se malo družimo, da se zabavljamo i da malo proverimo znanje!