Sećate li se Ali Mekbil? Vrhunac popularnosti Kalista Flokhart dosegla je 90-ih godina, potom se udala za Harisona Forda i nestala

Kalistu Flokhart je uloga u seriji "Ali Mekbil" lansirala u holivudski "creme a la creme" glumaca. Dobitnica Zlatnog globusa, Emija i "Screen Actors Guild Award" posle angažmana u popularnoj komediji nažalost više nikad nije dotakla zvezde kao krajem devedesetih godina.

Uloga u seriji &Ali Mekbil& lansirala ju je u holivudski &creme a la creme&, foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Entertainment
Uloga u seriji "Ali Mekbil" lansirala ju je u holivudski "creme a la creme", foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Entertainment
.

Reditelj Dejvid Keli je 1997. godine pripremao teren za njegovu autorsku seriju "Ali Mekbil". Znao je da mu je potreban autentičan ženski lik i dovoljno upečatljiv karakter koji će moći da nosi njegovo delo na leđima. Izbor je pao na Kalistu Flokhart (54) i nije mogao bolju glumicu da izabere koja će pred kamerama ogoliti sve emocije i misli koje prolaze svima nama kroz glavu. Serija je dobila brojna priznanja i nagrade i što je najvažnije, preživela je test vremena.

Isti test vremena nije uspela da položi Kalistina karijera, ali postoji razlog zašto je to tako. Glumica je u rukavu posle Ali Mekbil imala hit seriju "Brothers & Sisters", a u poslednje tri godine bila je angažovana u televizijskom blokbasteru "Supergirl". Ipak, ovo nije bilo dovoljno da Kalista ostane u centru pažnje medija.

.

Kalista nikad nije bila preterano interesantna Holivudu. Nije imala problematičnu emotivnu vezu, nikad se nije preterano nametala i u nedostatku članaka koji su podržavali njen rad glumica je tiho pala u zaborav. Zanimljivo je da su mediji tokom godina najviše bili zainteresovani za njenu težinu. Glumica je demantovala naslove da se bori sa anoreksijom ili bulimijom.

Po mišljenju mnogih, slatka Ali Mekbil danas izgleda bolje nego ikada.

"Dok sam snimala Ali Mekbil malo sam jela i mnogo sam trenirala, zato sam bila mršava", objasnila je Flokhart.

.

Kalista se udala za holivudsku legendu Harisona Forda (77) 15. juna 2010. godine od kojeg je mlađa 23 godine. Skladan brak i priče o međusobnom odnosu je držala na dobrom odstojanju od medija, jer im je najzanimljivija bila razlika u godinama.

Naša omiljena Ali Mekbil nikad nije volela pažnju i zato je nepravedno pala u senku, ali srećom tu su uvek omiljene scene iz serije da nas podsete koliko je sjajna.

Izvor: Žena