Showbiz vesti

Šljivovica iz Amerike: Poznati svetski gitarista zaljubljen u srpsku rakiju, sada je proizvodi!

Bili Guld, basista benda "Faith No More", je na putovanjima s bendom upoznao različite kulture i tradicije.

06.08.2019. - 09:35h
Rokenrol i rakija? Zanimljivo...
Rokenrol i rakija? Zanimljivo...foto: Depositphotos/TarasMalyarevich

Tokom svojih putovanja imao je prilike da pronađe razne interesantne muzičare. Očaran balkanskom kulturom, odlučio je da napravi svoju ličnu rakiju pod nazivom Yebiga".

"Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju; i ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima”, rekao je Gould u intervjuu za "Serbian Times".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We have rakija on the shelves in SF! #yebiga #thankyou #callfirst!

Објава коју дели Yebiga (@yebiga_rakija) дана

On je još pre dve i po godine pokrenuo biznis sa šljivovicom u saradnji sa momcima iz Kraljeva i sada naše tradicionalno piće promoviše svuda po svetu.

"Na naš koncert 1991. godine u Budimpešti, došao je autobus pun klinaca iz Srbije. Ponudili su mi flašu u bekstejdžu i rekli: 'Probaj, ovo je rakija iz Srbije!' Do tada ništa nisam znao ni o Srbiji, ni o rakiji. Pio sam je to veče, a posle i na čitavoj turnerji. I tako, zaljubio sam se", otkrio je Bili i objasnio šta za njega znači "yebiga".

"Za mene ' yebiga' nije psovka, već reč koja se koristi u situaciji kada vam je baš dobro, nema nervoze i nikada se ne žuri."

Izvor: mondo.rs