Kraj popularne serije: Vrati se Mihajlo, sve ti je oprošteno, nisi ti “pogrešan čovek”

Juče smo gledali finalnu epizodu regionalne serije „Pogrešan čovek“ koja je već od prve epizode osvojila gledaoce.

Sreća I veselje stigli su na samom kraju. Lea se porodila, svet je ugledalo njeno I Lazarevo dete, pravo dete ljubavi, tu je I Zoe, Dijana, koja se skrasila uz Momu, svi su se okupili da bi se proslavilo. Nazdravlja se novoj, srećnijoj generaciji porodice Crnković, ali jedan čovek nedostaje gledaocima – POGREŠAN!

Srećna porodica, foto: Prva Tv/PrtScr
Srećna porodica, foto: Prva Tv/PrtScr
.

Kada je počela da se emituje na Prvoj televiziji, publika je negodovala: Zašto baš Petar Benčina, naš odličan, zgodan srpski glumac mora da igra glavnog negativca? Zar podela uloga nije mogla da bude drugačija?

Arogantni, samoljubivi Mihajlo, foto: RTL
Arogantni, samoljubivi Mihajlo, foto: RTL
.

Lik Mihajla je od prvog momenta intrigirao publiku jer je predstavljao sve ono što je negacija, ono što ne valja i kako ne treba. Silovatelj, čovek koji je krivicu svalio na drugog (ne, na bilo koga, nego na svog rođenog brata), lažov, prevarant, manipulator... ali i veliki zavodnik kome žene ne mogu da odole.

Slomio je srce i doktrorki u seriji, foto: Prva Tv
Slomio je srce i doktrorki u seriji, foto: Prva Tv
.

Zašto su loši momci poput Mihajla privlačni devojkama, zašto žene padaju na takve muškarce, da li su naivne… izneo je svoju tezu na sajtu prva.rs jedan od gledalaca:. “Tipovi kao Mihajlo privlače neke osobe zato što su zgodni i imaju lovu, a žene su sklone da misle da baš njih neće, jer su njihove bivše u stvari bile loše žene i zato su se tako ponašali. A kad uhvati za gušu, onda - gde su mi bile oči. Na pogrešnom čoveku. U ovom slučaju pogrešan čovek je nasilnik“.

.

Ipak, kako su se događaji u seriji nizali, publika je počela da okreće ćurak. Lik Mihajla nije više bio toliko omražen, počeo je da dobija sve više simpatija I razmišljalo se u stilu da će učiniti bar nešto dobro i okajati grehe.

“Neće valjda sad Mihajlo umreti čoveče... sad na kraju. Nije fora on je tu glavni nekako”, napisao je jadan od zabrinutih posetilaca na našem sajtu.

Ali, Mihajlo nije mogao da pobegne scenariju. U jednoj od finalnih epizoda spasava život svojoj ćerki, i tom prilikom strada. I momentalno smo čuli da Mihajlo nedostaje i da je mnogima žao što ga je smrt zadesila.

.

“Mihajlo baš i nije morao da nastrada”, kaže se u jednom komentaru na prva.rs.

Naravno da preovlađuju oni koji smatraju da samo jedan herojski čin nije dovoljan da spere zlo koje je nanosio drugima godinama. Kao I da je bilo pravde Mihajlo je trebalo da robija za ono što je učinio.

“Ako se završava ovako kao što kažete Mihajlovom pogibijom, to nikakvog smisla nema. On je trebalo u zatvoru da razmišlja o svom grehu, čak i za ubice smrt nije kazna nego spas”, napisano je u komentaru na sajtu Prve.

Ipak, činjenica da su se probilii i drugačiji glasovi, onih koji su ga zavoleli uprkos svemu, navodi nas na se zapitamo: Otkud tolike simpatije prema negativcu, da li bi publika tako reagovala, i davala Mihajlu drugu šansu, mogućnost da se pospe pepelom i da mu sve bude oprošteno da ga je igrao neki drugi glumac, a ne sjajni Petar Benčina?

Pogledajte poslednju epizodu OVDE