Elton Džon u Rusiju samo uz cenzuru: Iz filma o slavnom muzičaru, Rusi izbacili homoseksualne scene i drogu

Scene homoseksualnih ljubavnih odnosa i konzumiranja droge isečene su iz ruske verzije biografskog filma o britanskom muzičaru Eltonu Džonu, izjavili su filmski kritičari koji su gledali film u Rusiji.

Film &Rocketman& je priča o Eltonu Džonu, koji je deklarisani homoseksualac, foto: Photo by Jeff Spicer/Getty Images for Paramount Pictures
Film "Rocketman" je priča o Eltonu Džonu, koji je deklarisani homoseksualac, foto: Photo by Jeff Spicer/Getty Images for Paramount Pictures
.

Filmski distributer je naveo da su urađene određene izmene u skladu sa zakonima u Rusiji, ne navodeći detalje.

"Sve scene sa poljupcima, vođenjem ljubavi i oralnim seksom između muškaraca su skinute", naveo je na Fejsbuku ruski filmski kritičar Anton Dolin.

Film "Rocketman" koji je predstavljen na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu predstavlja priču o Eltonu Džonu, koji je deklarisani homoseksualac, i o njegovoj borbi protiv zavisnosti od droge i alkohola.

Elton Džon, foto: Photo by Tristan Fewings/Getty Images Entertainment
Elton Džon, foto: Photo by Tristan Fewings/Getty Images Entertainment
.

Jedan ruski novinar koji je takođe bio na projekciji filma rekao je da su skinute i scene sa drogom.

U Rusijji je od 2013. godine na snazi zakon kojim se kažnjava homoseksualna propaganda čija su meta maloletnici. Za sada se ne zna da li se taj zakon odnosi i na film, koji će u Rusiji inače biti zabranjen za mlađe od 18 godina.

Film će se od naredne nedelje naći u ruskim bioskopima.

Izvor: B92/Beta