Showbiz vesti

Severina otkrila kome je posvetila pesmu "Prijateljice" i priča nije ni malo lepa

Malo koja devojka ne zna Severinin hit "Prijateljice". Pevaju je na sav glas najbolje drugarice. Ali, malo ko zna kako je ta pesma nastala...

17.04.2019. - 12:47h
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Jedan od najvećih Severininih hitova "Prijateljice" nastala je jako davno. Napisala ju je sama Severina i to kada je bila devojka, krajem srednje škole.

Priča koja se krije iza ovog velikog hita veoma je tužna i potresna, a Severina ju je otkrila u intervjuu za "Dnevni avaz".

"Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u neverici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pesmu ‘Prijateljice’. To kako je devojke vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pesmom slave prijateljstva"

Ima još pesama koje su itekako autobiografske. Jedna od njih je i Arsenova "Sama na scen", ona je dira u dušu zato i ne voli baš često da je peva...

"Bilo je koncerata kad sam se pre njih u garderobi osećala potpuno loše, sama, ali obično sam na tim koncertima razvaljivala. Ti koncerti nisu bili snimani, ja sam publici pričala o svom životu kao neki ‘stand up’ kroz pesme. Tako bi se praznila valjda. Arsen je pesmu napisao s posebnom ljubavlju te godine koju ne volim. Poznavao me je i osećao je da mi mora napisati pesmu. I otprilike je pogodio svaku emociju. Zato tu pesmu ne volim da pevam često"

Izvor: Dnevni avaz