"Teodora izlazi iz 'staklenog zvona' pod kojim je rasla. Kreće da istražuje i skreće s pravog puta"

Serija "Žigosani u reketu" iz dana u dan donosi nam nove zaplete, nove pobede, ali i poraze koje svako od nas proživljava u životu na neki svoj način. Poslovni rizici, zaboravljena prijateljstva, ljubavni izazovi, porodične zavrzlame, društveno-političke teme, prevare... Svega ima na jednom mestu.

Iva Ilinčić, foto: Aleksandar Krstović
Iva Ilinčić, foto: Aleksandar Krstović
.

Iako se možda čini da se sve te stvari ogledaju u životu jednog lika, poput sportskog menadžera Voje Todorovića, shvatamo da je život iste izazove postavio i pred nekolicinu drugih likova.

To nam potvrđuje i priča Teodore Todorović, Vojine kćerke, koja tek sa 20 godina počinje da istražuje svet oko sebe. Čelistkinju koja je izgubila životni kompas, igra mlada glumica Iva Ilinčić, kojoj je ovo prva uloga van pozorišta.

Tumačiš lik devojke koja uzima život u svoje ruke i kreće da istražuje svet oko sebe. Kako se snalazi na tom putu?

- Teodora je veoma zanimljiv lik za tumačenje, s obzirom na to da prolazi kroz veliku transformaciju od prve do poslednje epizode. Njen život se u jednom trenuku menja i to je prilično turbulentan period, a posebno iz razloga što je do tada odrastala pod "staklenim zvonom". Sada želi da istražuje. Dešavaju joj se neke čudne stvari, pa čak i to da u trenutku ne zna ko je... Skreće s pravog puta, a to je tek početak.

Snimajući "Žigosane" imala si priliku da sarađuješ s kolegama sa klase, ali i sa velikim imenima naše filmografije. Kakva iskustva nosiš iz saradnje?

- Meni je ovo prva uloga i bilo je baš "prvo pa muško". Sve je bilo veliko, pa tako i pritisak da to moram dobro da uradim. Što se tiče mojih klasića, bilo mi je prelepo zato što znam kako dišu. Toliko se dobro poznajemo, da nije moglo bolje da mi se desi. Kad je reč o starijim kolegama, zaista sam imala sreće, jer sam delila kadar sa Nebojšom Dugalićem, Markom Nikolićem, Vojinom Ćetkovićem... Naučila sam mnogo toga od njih. Svi oni su prema meni bili divni i maksimalno su mi pomogli.

Teodorin život počinje da se menja, foto: Aleksandar Krstović
Teodorin život počinje da se menja, foto: Aleksandar Krstović
.

Jednu od prvih scena radila si sa Vojinom Ćetkovićem? Jesi li imala tremu?

- Bio mi je prvi snimajući dan. Scena sa Vojinom na Akademiji. Baš sam bila u panici. Međutim, on je zaista predivan čovek koji se potrudio da mi na snimanju ne bude neprijatno. Bila je odlična atmosfera i sve je prošlo mnogo bolje nego što sam očekivala uz svu tu tremu koja me je obuzela. Nikad mu to neću zaboraviti.

Da li je činjenica da na ovako velikom projektu igra vas petoro s klase, za tebe bila olakšavajuća okolnost?

- Naravno da jeste, posebno što nas je Pele (Dragan Petrović) uvek učio da moramo da vučemo jedni druge, a ne da se izdvajamo iz grupe. U Zvezdara teatru igram predstavu sa dvojicom kolega s klase i to je zaista posebno iskustvo. S druge strane i ljudi će nas tako upamtiti - kao klasu.

Očekuju nas nove avanture, foto: Aleksandar Krstović
Očekuju nas nove avanture, foto: Aleksandar Krstović
.

Osim nagoveštaja da nas očekuju nove avanture s Teodorom, šta bi poručila gledaocima, zbog čega bi trebalo da prate seriju?

- U priči o košarci koja seća ljude na Jugoslaviju i jedinstvo iz tog doba, koju prate ljubavni izazovi, nove životne šanse i mladalačka iskušenja, mislim da će se svako pronaći u nekom momentu. Ovo je serija koja okuplja porodicu, kao nekad.