Showbiz vesti

Gremi sve iznenadio: Kejsi Masgrejvz i Čajdliš Gambino najveći pobednici; Arijana Grande odustala od nastupa na ceremoniji...

Na 61. ceremoniji dodele američkih muzičkih nagrada Gremi, najveći pobednici su Kantri muzičarka Kejsi Masgrejvz i umetnik Donald Glover, poznatiji kao Čajldiš Gambino.

11.02.2019. - 11:07h
Kejsi Masgrejvz
Kejsi Masgrejvzfoto: Getty

Masgrejvz je rano jutros u Los Anđelesu osvojila muzičku nagradu Gremi za album godine za "Golden Hour", kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma "Space Cowboys".

Umetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Dejka (Drake) koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima i za nagradu albuma godine.

Čajldiš Gambino je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pesmu za "This America", kao i za video klip godine.

Dobitnici nagrada po kategorijama:

- Otkriće godine je britanska pevačica Dua Lipa (23)

- Najbolji rep album: Kardi Bi za "Invasion Of Privacy". Kardy Bi je postala prva žena koja je uspela da osvoji nagradu u ovoj kategoriji.

- Najbolji rok album: Greta Van Flit za "From the Fires"

- Najbolji pop vokal: Arijana Grande za "Sweetener".

- Najbolji duo: Lejdi Gaga i Bredli Kuper za pesmu "Shallow" iz filma "A Star is Born" (Zvezda je rodjena), ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara.

--Najbolji album R&B: H.E.R. za "H.E.R."

- Najbolji album alternativne muzike: Bek za "Colors"

-Najbolji džez album: Kvartet Vejn šorter za "Emanon"

-Najbolji bluz album: Bady Gaj za "The Blues Is Alive And Well"

-Najbolji rok performans - Kris Kornel "When Bad Does Good"

Kardi Bi/Foto: Getty

Uvređena pevačica

Nekoliko dana pre dodele nagrada, pop zvezda Arijana Grande (25) odustala je i od nastupa, i dolaska na ceremoniju. Kako su svetski mediji tada objavili, razlog tome je njeno neslaganje sa producentima Gremija oko toga koju će pesmu da izvodi tokom šoua.

Grande se, kako je preneo Varieti, osetila "uvređenom" zbog toga što joj nisu dopustili da peva najnoviju pesmu "7 Rings". Kada su na kraju postigli kompromis i dozvolili joj da ipak izvodu ovu numeru, imali su još jedan zahtev - da oni biraju drugu pesmu koju će pevati.

Arijana je nakon toga odbila da na bilo koji način učestvuje u dodeli nagrada, jer nijednoj drugoj zvezdi nisu postavljena takva ograničenja.