Showbiz vesti

Bila je simbol mršavosti! Evo kako danas izgleda popularna manekenka Tvigi!

Lesli Loson, poznatija pod nadimkom Tvigi, rođena je 19. septembra 1949. godine. Sredinom 60-ih je zapravo počela njena popularnost, a bila je poznata po svojoj mršavosti, po čemu je i dobila nadimak.
13.10.2018. - 13:19h
Foto Getty: Iz manekenskih dana
Foto Getty: Iz manekenskih dana

Izabrana je za britansku ženu godine, 1966, radila je u Francuskoj, Japanu, Americi, a našla se i na naslovnoj strani Voga.

Čak i tada, Tvigi se našla na meti kritičara. Iako je bilo onih kojima je njen izgled bio fenomenalan, drugi su njen dečački stil i mršav izgled opisivali kao nezdrav.

Tvigi je pokrenula trend mršavosti u modnom svetu, jer do tada su pojam lepotica bile devojke bujnijih oblina, a ova današnja 69-godišnjakinja kaže kako za njen izgled nije zaslužno izgladnjivanje, jednostavno je zahvaljujući genetici tako izgledala.

Lesli je, nakon manekenske karijere, karijeru počela da gradi u filmskom i muzičkom svetu i čak je osvojila i dva Zlatna globusa za ulogu u seriji "Dečko", a bila je i članica rijaliti- šoua "Američki top-model".

Tvigi je i dalje aktivna u svetu mode i bavi se dizajnom odeće, ima svoju internet-stranicu i objavila je knjigu "Twiggy in black and white", koja je postala bestseler. Prvi put se udala 1977. za američkog glumca Majkla Vajtlija, a ćerku Karli dobili su 1978. godine.

Foto Getty: Tvigi sa sadašnjim suprugom:
Foto Getty: Tvigi sa sadašnjim suprugom:

U braku su bili sve do Majklove smrti 1983. godine. Nakon toga 1984. godine udala se za glumca i producenta Lija Losona. Tvigi se, osim modom, aktivno bavi i humanitarnim radom i to pogotovo u udruženjima za žene obolele od raka dojke.

Naime, jedna od prvih supermodela na svetu nedavno je proslavila 69. rođendan i svi su se iznenadili kako izgleda.

Foto Getty: Tvigi danas
Foto Getty: Tvigi danas

U jednom intervjuu za medije, Tvigi je naglasila kako "mrzi ograničenja" i kada joj ljudi govore da ne sme nositi određenu odeću samo zato jer je u godinama, pa zato ni u svojim kreacijama ne trpi nikakva ograničavanja.

Izvor: srbijadanas.com, superzena.b92.net