Showbiz vesti

Sofija Juričan: Vanja i ja smo slične! Partnerima i prijateljima se mnogo dajemo, ali i mnogo tražimo zauzvrat! Jedino što je ona drama-kvin...

Do skoro smo u najgledanijoj seriji "Istine i laži" u ulozi psihoterapeuta Vanje gledali Borku Tomović, a u drugoj sezoni u ovoj ulozi se izvanredno snašla njena koleginica Sofija Juričan. Exkluzivno za PRVA.RS, glumica otkriva da je na saradnju bila pozvana i pred početak prve sezone, kao i to da je od koleginice Borke odmah tražila savet kada je prošla probna snimanja za novu sezonu.
01.10.2018. - 12:00h
Foto: aleksandar krstović
Foto: aleksandar krstović

"Bila sam na audiciji za prvu sezonu i tada su mi rekli da, ako bude bilo mogućnosti u budućnosti, mogu računati na saradnju. Sticajem okolnosti, sada je došlo do toga da im je bila potrebna zamena za Borku i pozvali su me. Imala sam probno snimanje sa Janom Ilić i Žarkom Stepanovim i sve je prošlo kako treba. Ljudi su se vezali za Borku i sigurno da je bilo teško ući u njen lik. Opis lika Vanje je po scenariju isti i toga treba da se pridržava svako ko ga igra. Što se tiče fizičkog izgleda i stila, to zavisi od glumca koji tu ulogu stvara i to je ono što svako autentično donosi sa sobom". 

Šta najviše voliš kod svog lika? Ima li nešto što te nervira?

"Sviđa mi se što je Vanja, kao i svi psihijatri, otvorena, direktna i luckasta. Pripadnici te profesije, pa i glume, imaju mogućnost da budu nonšalantniji i neposredniji. Možda joj je mana to što je malo drama-kvin. Voli da kuka i da je uvek na prvom mestu. Mada, meni je to sve simpatično i zabavno. Vanja je jedan vrlo pozitivan lik i kao takav ima sitne simpatične mane koje me ne nerviraju uopšte".

U čemu ste slične?

"Upravo po toj neposrednosti i otvorenosti. Ja sam neko ko ne ume ništa da sakrije. Kada sam srećna ili tužna, to svi znaju. S tim što je Vanja možda otvoreno surova i nekad ne bira reči, ja sam ipak taktičnija i pažljivija. I meni, kao i Vanji, prijatelji su na prvom mestu i obe se maksimalno dajemo i partnerima i prijateljima, i kao takve očekujemo mnogo zauzvrat".

Kako ste se uklopili u već dobro formiranu glumačku ekipu? Kako sarađujete sa Janom Ilić, sa kojom imate najveći broj kadrova, kao i sa vašim ljubavnim partnerom u seriji Žarkom Stepanovim?

"Sa njima se znam i pre ove serije. Bilo mi je prijatno već na probnom snimanju. S obzirom na to da smo obe završile FDU, Jana i ja imamo sličan pristup poslu i samim tim nam je lakše. Žarko je strašno neposredan, drag i luckast. Nikada nismo radili zajedno, već se znamo iz pozorišta. Sve više snimam i sa Jelenom Gavrilović koja će mi, a uskoro ćete i videti, postati pacijent". 

Foto: aleksandar krstović
Foto: aleksandar krstović

"Ne libim se da pitam bilo koga od njih za savet. I u toku snimanja i kasnije. Mislim da je magareća usluga da ti neko nešto ne kaže. Došla sam posle 170 i neke epizode i jako sam se trudila da se ta razlika izmedju glume ne vidi". 

Serija "Istine i laži" je jedan od najgledanijih projekata u našoj zemlji...

"Zato što je porodična. Namenjena je za publiku od 7 do 77 i bavi se istinitim i životnim situacijama u kojima smo se svi našli u nekom momentu života. Lakše je kada gledalac ima podršku na ovaj način, kada se identifikuje sa onim likom sa kojim deli iste probleme i tako shvati da nije usamljen. Za to umetnost i služi".