Anja Matković: Imam mnogo prijatelja ovde, ali prvi put snimam u Beogradu

Anja Matković je hrvatska glumica koja će u seriji „Pogrešan čovek“ imati posebnu ulogu: ona je najbolja drugarica glavnog lika, Lee, njena desna ruka i podrška. Kako joj se čini Marina, devojka koju igra, kako se oseća u Beogradu u kom prvi put snima ali i kakva su joj iskustva sa našom Brankom Katić sa kojom glumi u serije „Novine“ Anja je otkrila za Prva.rs

Anja igra Marinu, foto: RTL
Anja igra Marinu, foto: RTL
.

Prvi put snimaš u Beogradu?

- Da prvi put u Beogradu i prvi put sapunica. Sve je prvi put (smeh). U Beograd sam dolazila ranije imam mnogo prijatelja ovde, ali prvi put snimam.

Kakav je osećaj?

- Snimamo jako temeljno, ali veoma opušteno, veselo. Za sada mi je super.

Koga igraš u seriji „Pogrešan čovek“?

- Igram Marinu, najbolju Leinu drugaricu i njenu osobu od poverenja, koja je stalno uz nju i njenu ćerku. Kroz epizode njen lik se razvija i u emotivnoj sferi.

Jesi li inače takva prijateljica?

- Jesam (smeh) Nisam doduše imala taj slučaj da odgajam nečije dete. Prijateljstvo je važna stvar i trudim se da uvek budem tu za prijatelje.

Šta te je privuklo kod Marine?

- Jako je zanimljiva. Meni uvek daju nekakve mračne uloge. Poslednju seriju koju sam snimala u Hrvatskoj su „Novine“ i tamo glumim novinarku koja se odaje alkoholu. Za razliku od nje, Marina je luckasta profesorka, skroz je pozitivna.

Kako ti se čini ekipa?

- Srpski deo ekipe još uvek ne zanm dovoljno, a naš deo ekipe, Hrvatski, je zaista odličan!

Ali jednu srpsku glumicu odlično znaš i to baš iz serije Novine, a to je Branka Katić. Kako je raditi sa njom?

- Fenomenalno je iskustvo. Ona je divna glumica, divna je osoba i baš sam mnogo naučila od nje.