Bojana Stefanović: Dijana je vrlo drugačija od svih likova koje sam do sada igrala!

Glumicu koju znamo kao uvek nasmejanu, vrcavu i nasmejanu od 17. septembra ćemo gledati u potpuno drugačijoj ulozi. Naime, ona će igrati Dijanu u seriji „Pograšan čovek“, a za sajt Prva.rs otkriva kakva je žena koju igra, da li joj je po nečemu slična ali i ono neizostavno pitanje kada se razgovara sa Bojanom koja je kulinarska blogerka: šta kuva ovih dana!

foto: RTL
foto: RTL
.

Kakva je Dijana, žena koju igraš u seriji „Pogrešan čovek“?

- Dijana je jedna vrlo slojevita žena, divno napisana i vrlo je zanimljiva za glumca. Na prvu loptu potpada pod stereotip neke fensi domaćice koja uživa u blagodetima novca i nerada, gaji decu. Ali to je samo jedna ljuštura, ona je vrlo nezadovoljna i nalazi se u životu koji nije birala ali je išla sa bujicom kako je život nosio i tu je plivala. Ali polako je preplavi negativna strana života koji živi.

Ti si sinonim vesele, nasmejane vrcave glumice valjda zbog uloga koje si do sada igrala. Ovo sada je čini se nešto potpuno drugačije?

- Ovo je vrlo drugačije i ja se tome jako radujem. I svi glumci će to da vam kažu, da ih najviše zabavlja i inspiriše da igraju ono što je potpuno drugačije od njih. Ja sam izuzetno zadovoljna jer sam dobila priliku da igram ovu specifičnu ulogu koja je toliko drugačija od mene. Po prirodi stvari je prirodno da vas reditelji biraju po nekom vašem ličnom habitusu, na žalost to je vrlo često hendikep za nas glumce jer ne stignemo da proradimo sve slojeve koje i mi nosimo u sebi, a i koje neka uloga može iz nas da izvuče. Ja se veoma radujem kada dobijem da igram nešto što je potpuno drugačije od mog karaktera.

Kuvanje je Bojanina velika ljubav pa smo je pitali i...

A šta kuvaš ovih dana?

Ništa, zato što sam u pripremama. Ali poslednje sam pravila brzi patišpanj sa malinama, breskvama, kajsijama, šljivama. Supa u ekspres lonac. Te brze varijante. Bogami i krademo, malo pomaže baka, malo idemo po restoranima...

Ima li nešto što najviše voliš da pripremaš?

Nemam, sve volim da kuvam. Kada imam vremena volim da spremam kolače oni mi daju inspiraciju, tartove ili tako neke stvari. Rižoto volim. Ma ja stvarno sve volim da kuvam.

Je li u pitanju negativan lik?

- Ne mogu da kažem da je pozitivac, ali nije ni klasičan negativac. Ona je definitivno lik za koji će publika moći da se veže. To je još jedna stvar koju glumci uvek kažu: kakav god da je lik, dok ga radimo glumački mu tražimo opravdanje. Nadam se da ću uspeti da opravdam sve nevolje kroz koje ona prolazi možda će baš zbog toga publici biti drag.

Imate li neke sličnosti? Jesi li pronašla možda neki deo sebe u njoj?

- Na prvu loptu ta neka vezanost za porodicu, ali opet na potpuno drugačiji način. Ona se trudi da to radi kako treba, ima veliku želju, bavi se decom ali na žalost na pogrešan način. Ja sada ne mogu da kažem da li se ja bavim na pravi način, ali porodica i deca pre svega su mi jako bitni u životu.

Kako usklađuješ obaveze sada kada su snimanja počela?

- Deca su već velika, školarac i vrtić. Izborićemo se nekako nije to tako stalno. Naš posao je takav: ima pa nema. Poslednjih par godina se dešavalo da sam i češće na raspolaganju nego druge mame. Igrala sam u pozorištu i to je opušten život, bar što se tiče porodice. Sada će malo da se strpe.