Ivana Roščić: Majčinstvo i posao ne isključuju jedno drugo iako je nekada lakše organizovati odlazak na Mars!

Ovo je Ivana Roščić i ona igra glavnu ulogu u seriji "Pogrešan čovek" koja u septembru počinje da se emituje na Prvoj! Ona je za sajt Prva.rs rado otkrila šta nas to očekuje u novoj seriji i zbog čega ćemo svako veče sigurno provoditi uz Prvu.

U seriji lepa Lea, foto: RTL
U seriji lepa Lea, foto: RTL
.

Ivana Roščić, dama kojoj je pripala glavna uloga u seriji „Pogrešan čovek“, je hrvatska glumica koju publika u Srbiji nije imala prilike često da gleda. Ivanu hrvatski mediji nazivaju „Frljićevom muzom“, nedavno je završila snimanje HBO-ove serije u režiji oskarovca Danisa Tanovića, radi na novom filmu Danila Šerbedžije, a sada je u Beogradu i vredno snima epizode serije „Pogrešan čovek“. Ivana je mama dva mališana pa rad u Beogradu znači i veću i češću razdvojenost od dece. Ko je Lea, žena koju igra u novoj seriji, šta joj se kod nje dopada, ali i kako će uklopiti roditeljstvo i snimanje Ivana Roščić otkrila je za sajt Prva.rs

Šta je to spojilo Ivanu i seriju “Pogrešan čovek”?

- Pristala sam da budem deo serije u jednom veoma osetljivom razdoblju. Jelena Veljača me je pozvala (producent i scenarista) kada je moja beba imala mesec dana. Poslala mi je prve dve epizode i istinski me je dirnula priča, a majčinstvo i sve to što nosim sada u sebi samo je još više doprinelo da pristanem. To je bila intuicijska odluka. Mada sam dala sebi nedelju dana da dobro razmislim jer snimanje 180 epizoda je vrlo teško i iscrpljujuće i želela sam da porazgovaram sama sa sobom, sa svojim najdražima i da vidim da li nama i meni to treba, da li možemo, da li ćemo izdržati.

U seriji majka i ćerka, foto: RTL
U seriji majka i ćerka, foto: RTL
.

Šta je najviše privuklo kod Lee?

- Ja kod Lee Kalember vidim vrlo životnu ženu, vidim jednu borbenu lavicu koju život nije mazio, koja hrabro korača i nosi teret koji niko ne zna. To o njoj govori puno. Ona živi sa svojom čudovišnom tajnom dugi niz godina. Njoj je ljubav jača od svega i to ljubav prema detetu i ona je za to dete spremna da uradi sve. To mi je zapravo najlepše kod nje. Lea je puna ljubavi i danas je to retkost. Velika većina danas gleda na svet drugačijim očima, koroz prizmu materijalizma, ali ne i Lea. Ona je jaka, hrabra, pravedna i neverovatno izdržljiva mlada žena.

Koliko je bitno kroz seriju ispričati tragediju kakva je ova koju proživljava Lea (silovanje, bolest deteta)?

- Život piše drame i tragedije. Ne postoji nešto što nije do sada ispričano, snimljeno odigrano. To su univerzalne teme. Ljudski život se konstantno bori s istim stvarima: sa ljubavlju, sa mržnjom, sa bolestima, ratovima, nažalost sa silovanjima. To je večna borba između dobra i zla. Lepo je da se rade humane priče koje nam ukazuju da nismo sami u svojim problemima već da mnogi oko nas imaju te iste probleme. Publika voli domaće serije i u Srbiji i u Hrvatskoj!

- Naravno da pre svega najviše voliš da vidiš domaće. To je nešto najbliže nama. Zašto su turske sapunice tako brzo došle do srca gledalaca? Zato što je taj mentalitet nama veoma blizak. E sada još naš mentalitet je nešto što ti odmah ulazi pod kožu. Drago mi je da su se prvi put spojile dve velike televizijske kuće i napravile koprodukciju i da se spajaju glumci. To su odmah nove energije. Drugačije se povezuju priče idemo putem bratsva jedinstva, a ja sam jako iščekivala taj trenutak. Drago mi je da sam deo toga. Jer šta će drugo da nas poveže ako neće kultura. U kulturi je spas.

Kako ćeš uklopiti roditeljstvo i snimanje?

- Beba ima 10 meseci, ali uz jednu organizaciju sve može. Najviše ispaštam ja, ali nema toga što ne bih uradila za njihvou sreću. Imam slobodne dane, nekada snimam više nekada manje. Kada sam kod kuće onda sam samo mama. Ja slobodnim danima ne koristim mobilni telefon, ne javljam se, ne odrađujem nikakve druge poslove.

Koliko se često čujete s obzirom da si sada u Beogradu?

- Najčešće se čujemo porukama. Oni su mali i traže svu pažnju. Ali i na setu imam sobu gde će oni moći da dolaze. Ali želim i da im budem primer, da možemo sve, da majčinstvo ne isključuje posao i obrnuto, makar nekada ta organizacija bila veoma komplikovana. Nekada pomislim da je lakše organizovati odlazak na mars. Doslovno. Pogotovo moja selidba u Beograd, cela ta logistika. Sve to košta veoma mnogo strpljenja, a i živaca.

Ali vredeće sve to, imamo jednu dobru seriju na vidiku?

- Ja u to zaista verujem. Ne bih pristala da nije tako. Mnogo toga sam u životu odbila, a ovde verujem da ću ugrabiti svoj veliki deo kolača.