Bjela otkrio scenario NOVE SERIJE! Teme koje obrađuje UZDRMAĆE Balkan, a tek da vidite koju glumačku ekipu je okupio...

Snimanja serije "Žigosani u reketu" o kojoj bruji ceo Balkan uveliko su počela, a priča o prijateljstvu Srbina i Hrvata se željno iščekuje na malim ekranima. Bjela otkriva kome je i zašto namenio kadrove serije, kako je birao glumačku ekipu i kakva su njegova očekivanja

.

Priča, o dvojici nekada nerazdvojnih prijatelja i saigrača u KK Radnik sa Liona razdvojio je ratni vihor i svako je otišao na svoju stranu - da bi se četvrt veka kasnije ponovo našli da podignu iz pepela prijateljstvo i klub, trebalo bi da probudi davno zaboravljene emicije ljudi.

Seriju čiji će centar biti prijateljstvo Srbina i Hrvata dok će glavni motiv biti nove, druge šanse koje život pruža, osmislio je Dragan Bjelogrlić. 

"Ovo je romantična priča o ljubavi i prijateljstvu, o časti i moralu i nekim zaboravljenim vrednostima, koja je nastala u mojoj glavi pre nekoliko godina. Svi mi koji stvaramo ovu seriju, radimo je sa velikom verom da na ovim prostorima uprkos svemu i svim okolnostima, objektivnim i nametnutim, postoje neki normalni ljudi, i da oni čine većinu. Ova serija se obraća tim ljudima, odnosno onima koji žele ljubav, ruku prijateljstva, za razliku od drugih koji verujemo da su u manjini i koji su zarobljeni u okovima mržnje i traže neprijatelje. “Žigosani u reketu” tragaju za takvim ljudima, kojima se i obraćaju", otkriva Bjelogrlić za blic.rs.

"Jedna od namera serije je da priča priču o ljudima. Hrvatska i Srbija su opterećene kao zemlja svojim odnosima i ličnim problemima, što je za autore jedan dodatni začin. Biće to serija koja će zbog tretiranja tema biti nešto što nismo mogli poslednjih godina da gledamo na televiziji. Ovo je priča o dve generacije - jednoj rođenoj između 60-ih i 70-ih i generaciji između 90-ih i početka novog veka. Priči o košarci, brendu po kojem je prostor gde živimo poznat u svetu i priči o dva grada - Beogradu i Zagrebu. Priča je u mojoj glavi nastala pre nekoliko godina, a onda ju je “preuzeo” veliki autorski tim - koproducent Tomica Paliković iz Hrvatske, kreator serije Marko Savić, pisci Vladimir Kecmanović, Saša Podgorelec, Antonio Gabelić, Dušan Bulić, Marko Manojlović, Kosta Peševski i pisac saradnik Ranko Božić. Režiju potpisuju Srđan Spasić i Danilo Bećković, a pridružio im se i Nikola Đuričko u svom rediteljskom debiju", ističe Bjela. 

Serija od 45 epizoda biće emitovana na jesen, a “Žigosani u reketu” je samo radni naziv.

U novom Bjelinom ostvarenju zaigraće deca njegovih kolega Mioni Marković (ćerka istoričara Predraga Markovića), Mina Sovtić (ćerka Anice Dobre), Mina Nikolić (ćerka Marka Nikolića) i Đura Brstina (sin Branimira Brstine).

"Bili su najbolji na kastingu", kratko je rekao Bjelogrlić.

Iako se detalji radnje serije koja će okupirati Srbiju, ali i Hrvatsku čuvaju u strogoj tajnosti, “Scena” otkriva šta se događa na setu, ali i poneku intrigu. Tim koji radi na seriji preneo je na platno mnoge probleme današnjice u kojima će se prepoznati mnoge javne ličnosti iz različitih sfera društva i politike.

Uporedo sa glavnom pričom, jedna talentovana studentkinja muzičke akademije, koju tumači mlada glumica Iva Ilinčić, počeće da preispituje i istražuje svet oko sebe, što će je odvesti u svet elektronske muzike, poznanstvo sa poznatim muzičkim producentom, kojeg igra Žika Todorović, beogradskog klabinga, sintetičkih droga, ali i velike spasonosne ljubavi. Tu je i priča o profesorki književnosti u gimnaziji koju iga Milica Zarić, koja će biti prinuđena da bira između spasavanja svog radnog mesta i spasavanja trudne učenice koja je napuštena od svih.

Glumačku ekipu čini veliki broj vrsnih glumaca: Žika Todorović, Vesna Trivalić, Žarko Laušević, Dubravka Mijatović, Svetozar Cvetković, Aleksandar Radojičić, Milica Zarić, Bogdan Diklić, Marko Nikolić, Predrag Ejdus, Dragan Mićanović i Boda Ninković.

Izvor: blic.rs