Showbiz vesti

Znate li da ove poznate ličnosti imaju završene fakultete? Neke čak i DVA!

O da na našoj muzičkoj sceni postoji mnogo obrazovanih ljudi i ne samo u domenu muzike! Pogledajte koje su sve škole završili pevači kod nas...
14.07.2018. - 08:30h

Veliki broj naših estradnih ličnosti provodilo je vreme nad knjigom, te su danas ponosni vlasnici diploma sa različitih fakulteta. Pa da krenemo redom...

Jedna od najvećih zvezda na Balkanu, Zdravko Čolić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Zdravko je pored toga išao je i u muzičku školu gde je učio da svira gitaru.

Neda Ukraden je ponosni vlasnike dve diplome. Pevačica je završila dva fakulteta u Sarajevu, Pravni i Filološki.

Zorica Brunclik je završila Ekonomski fakultet u Nišu, a započela je i Ekonomski ali ga nikada nije završila.

Njen suprug Kemiš magistrirao je harmoniku u Beču, dok Željko Joksimović svira čak 14 instrumenta. Studije je završio na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

Na Saobraćajnom fakultetu diplomirao je Miloš Bojanić, a nakon toga radio kao direktor u jednom preduzeću. Nakon snimljenog albuma, napustio je preduzeće i nastavio da se bavi muzikom.

Nikolija Jovanović završila je studije u Atini i to Međunarodni biznis, dok su na Fakultetu muzičkih umetnosti, diplomirale Bilja Krstić, Leontina Vukomanović, Aleksandra Radović, Ivana Jordan.

Izvor: Glossy