PRATITE FINALE Zvezda Granda UŽIVO: Ovako su nastupali naši finalisti!

Posle devet meseci takmičenja, održano je dugoočekivano super finale "Zvezda Granda", a za status pobednika borili su se 12 finalista: Anid Ćušić, Lidija Janković, Teodora Toković, Emrah Emšo, Antonio Krištofić, Boris Petrović, Šefki Jahjić, Miralem Ramić, Saška Hajder, Hana Mašić, Lejla Zahirović i Monika Ivkić. Finalista koji je odneo pobedu u 12. sezoni najpopularnijeg muzičkog takmičenja bio je Anid Ćušić, sa osvojenih 34 985 glasova!

.

Takmičarka koja je otvorila večerašnje takmičenje bila je Monika Ivkić, pevavši pesmu Andreane Čekić "Blago suzama" i "Okeane" od Jelene Tomašević. 

Drugi je nastupao Boris Petrović iz Žitišta sa pesmom ciganskog melosa, a svoj nastup je završio pesmom Tonija Cetinskog "Onaj ko te ljubi sretan je". 

Lidija Janković je svoj vokalni talenat dočarala pevajući "Kad bi me majka ponovo rodila" i cigansku pesmu "Baruška". 

Sa pesmama "Lažo" i "Oprosti mojoj mladosti" nastupio je Anid Ćušić iz Mostara. 

Peta finalistkinja je Hana Mašić, a večeras se predstavila pesmama "Poljubi me" i "Upravo ostavljena". 

Šesti po redu bio je Antonio Krištofić, koji je pevao hitove "Magdalena" i "Onaj ko te ljubi srećan je". 

Aleksandra Saška Hajder je sedma finalistkinja, a večeras je nastupila sa pesmama "Poljubi me" od Nine Badrić i "Muškarac koji mrzi žene" Jelene Karleuše, jedne od članica žirija.

Miralem Ramić je na bini imao društvo. Dok je pevao hit Dubioze kolektiv "Volio BiH", na sceni mu se pridružila devojka koja je izvodila performans oko šipke. 

Lejla Zahirović i Emrah Emšo su večeras takođe briljirali...  

Pretposlednja finalistkinja bila je Teodora Toković koja je izvodila pesmu Marije Šerifović "Bez tebe" i "Da l' ona zna", hit Emine Jahović.

Poslednji finalista bio je Šefki Jahjić.

Nakon nastupa finalista, Saša Popović je objasnio da pored automobila, statue pobednika Zvezda Granda 2017/2018, pesme i spota, pobednik ovogodišnjeg takmičenja će imati čast da nastupa na predstojećem koncertu Marije Šerifović na sarajevskom Koševu, zakazanom za 30. jun.

Prve glasove iz žirija dali su Dragan Stojković Bosanac i Aca Lukas, a potom su se preko telefonske linije uključili i Saša Matić, Saša Kovačević, Toni Cetinski, Nina Badrić, Željko Joksimović glasajući za svoje favorite...

U program se uključila i Milica Pavlović koja je prvo izjavila ljubav Saši Popoviću, a potom je najveći broj glasova  dodelila Aleksandri Saški Hajder.

Halid Muslimović, Bojan iz Leksington benda, Milica Todorović, Nenad Kenežević Knez su takođe dali svoje glasove...

Pored toga što se Mile Kitić takođe uključio u program i maksimalan broj glasova dao Antoniju Krištofiću, za kraj je voditeljki Sanji Kužet udelio kompliment, poklanjajući joj 100 poena. 

Zatim su usledili glasovi Željka Samardžića, Jelene Rozge, Dragane Mirković, Tijane Dapčević, Nede Ukraden, Šerifa Konjevića, Dragana Kojića Kebe, Aca Pejovića...

Jelena Karleuša se prvo zahvalila mladim finalistima što su zabavljali sve u žiriju i studiju svih ovih devet meseci. Maksimalnih 12 poenta dala je Anitu Ćušiću, za kojeg misli da je zaslužio pobedničko mesto.

Marija Šerifović je ove godine imala istog favorita kao i njena koleginica i prijateljica Jelena Karleuša - Anida Ćušića, koji je svih ovih devet meseci, kako ona kaže, "bio besprekorno poslušan". 

Po mišljenju članice žirija Viki Miljković, finalistkinja koja poseduje anđeoski glas i koja je svaki put rasplače je Lidija Janković. 

Ana Bekuta je najveći broj glasova takođe dala trećoj finalistkinji Lidiji Janković. 

Poslednja na telefonskoj liniji koja se uključila bila je Lepa Brena i svoj glas dala Teodori Toković, koja je po stručnom mišljenju žirija zauzela pobedničko mesto sa 264 poena.

Sabiranjem glasova publike i članova žirija izabran je pobednik 12. sezone najpopularnijeg muzičkog takmičenja - Anid Ćušić, sa osvojenih 34 985 glasova!