Showbiz vesti

Ceca pred rođendan objavila snimak svog PRVOG nastupa: Pogledajte kako je izgledala pre 30 GODINA!

Ceca Ražnatović danas slavi svoj 45 rođendan, a za samo nekoliko dana proslaviće 30 godina karijere. Tim povodom ona se prisetila svojih početaka i do detalja opisala kako je tekao njen put do vrha...
14.06.2018. - 12:58h

A post shared by C E C A (@craznatovic_official) on

"Ja sam cvetak, čudan cvetak, ja sam cvetak zanovetak", ovim stihovima je sve počelo pre 30 godina. E pa cvetak zanovetak danas slavi svoj rođendan!

Ceca Ražnatovič puni danas 45 godina, a uskoro i lep jubilej u karijeri kojim ne može baš svako da se pohvali.

Njena karijera počela je davne 1988. godine na tada veoma poznatom festivalu u Ilidži.

Svoje početke ona je opisala u postu na Instagramu koji prati video iz tog perioda:

"I tako je sve počelo. Još samo sedam dana je ostalo kada ću proslaviti trideset godina karijere. Sećam se, kraj 1987. godine, poslednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam se, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsekla su mi se kolena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene. Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Celu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sutra smo krenuli. Tog jutra, pravo smo otišli u studio, snimala sam probne snimke pesama tadašnjih koleginica koje su bile zvezde, kao što su Lepa Brena, Vesna Zmijanac, Šemsa Suljaković i mnoge druge. Snimila sam nekoliko pesama i muzička komsija PGP je preslušala. Niko nije verovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam i dete. Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspešnijeg debitanta sa pesmom “Cvetak zanovetak”, što svedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih menjala - sve bih opet ponovo", napisala je Ceca.

A post shared by C E C A (@craznatovic_official) on