Otkrivena tajna "Srećnih ljudi"! Znate li ko je uopšte bio Šćepan Šćekić?

Kada pomislite na Danila Lazovića, jedna od prvih asocijacija vam je sigurno uloga Šćepana Šćekića u seriji "Srećni ljudi".

.

Danilo Lazović definitivno nije bio čovek koji svoj privatni život servira javnosti, za razliku od svojih političkih stavova, koji će ga kod nekih diskreditovati i kao čoveka i kao umetnika. Ipak ga većina pamti po ulogama i gotovo ga identifikuje sa Šćepanom Šćekićem iz "Srećnih ljudi", Čerčilom iz "Porodičnog blaga"...

Zato nije čudno što se mnogi iznenade kad shvate da su zapravo sve vreme imali pogrešnu sliku o Danilu Lazoviću. Jedan delić te slike je i priča o tome kako je nastao Šćepan Šćekić.

.

"Lik Šćepana Šćekića zabava je na zadatu temu mog strica Dušana, svojevrsni omaž njemu. On to apsolutno zaslužuje jer je duhovitiji od mene i veći zabavljač od svega što sam prikazao na malom ekranu. To je više od mentaliteta. U liku Šćepana je dokaz da narod ima neodoljivu potrebu za zabavom", govorio je svojevremeno Lazović.

Inače je igrao Crnogorce mnogo puta ("Laf u srcu", "Igmanski marš", "Odlazak ratnika, povratak maršala", "Srećni ljudi"), i njegova supruga Branka je sa Cetinja, ali Lazović nije bio Crnogorac.

"Zanimljivo je da svi misle da jeste, pošto ih je odlično glumio. Za Vladiku Danila u "Gorskom vijencu" Ljiljana Blagojević mi je rekla da je prvi i jedini put u teatru videla da glumac govori a cela sala za njim ponavlja stihove", prisetila se njegova najstarija ćerka Jelena u jednom razgovoru za Novosti.

.

Tad je otkrila i "tajnu Šćepana Šćekića", verovatno najpopularnijeg junaka sa Lazovićevog "crnogorskog repertoara", piše noizz.rs.