Volite da čujete duet "Ako je do mene", a da li znate kojim pevačicama je ponuđena ova pesma, pre Ivane Selakov?

Pesma "Ako je do mene" snimljena je 2009. godine i tada proglašena najslušanijim duetom godine. Otpevali su je Darko Radovanović i Ivana Selakov i oboma je ovaj duet obeležio karijeru.

.

Napisao ju je kompozitor i tekstopisac Bane Opačić koji je za Glossy magazin otkrio detalje kako je pesma nastala.

"Kada sam napisao pesmu “Ako je do mene” unapred sam znao da želim da je peva Darko Radovanović jer smo u tom trenutku započinjali rad na, ispostaviće se, njegovom poslednjem albumu. Probudio sam se jednog jutra sa samo jednom mišlju – pesma mora da bude duet. Jedva sam dočekao da se Darko probudi da mu saopštim svoju želju sa kojom se složio", priseća se Opačić, koji tada nije slutio da će potraga za ženskim vokalom biti težak posao.

"Pesmu smo prvo ponudili Indiri Radić, ali se nije pronašla u tekstu. Zatim smo pričali sa Romanom, ali je i ona odustala od nje. Pozvali smo Ivanu Selakov da nam u studiju otpeva ženski vokal za demo snimak i kada je to uradila Darko i ja smo zaključili da ne treba dalje da tražimo osobu za duet. Darko i Ivana su dobili veliki broj nagrada za taj duet, oboma je bio prekretnica u karijeri, a pesma je postala jedna od onih koje su uvek “zelene”", smatra Opačić.