Porodila se Kejt Midlton: Stigao još jedan princ

Svetski mediji su javili da je vojvotkinja od Kembridža stigla rano jutros u bolnicu Sent Meri u Londonu, gde se porodila i prethodna dva puta. Pre nekoliko minuta Kejt je na svet donela dečaka teškog 3 kilograma i 800 grama.

.

Kejt je stigla u pratnji svog supruga princa Vilijama.

"Njeno kraljevsko visočanstvo vojvotkinja od Kembridža primljena je u bolnicu Sent Meri rano jutros zbog porođaja", saopšteno je iz Kensingtonske palate.

Ispred bolnice su još jutros počeli da se skupljaju fanovi sa zastavama Velike Britanije. Neki od njih su već danima ovde. Džon Logri kampuje ispred bolnice već 15 dana.

"Ovo je moj privremeni dom. Iz bolnice su jako ljubazni prema nama. Donose nam kašu za doručak, dozvoljavaju nam da koristimo tuševe, a na dan kraljičinog rođendana dobili smo šampanjac“, priča Logri.

Među prisutnima je i Šeron Mekivan, koja svakodnevno dolazi u bolnicu već dve nedelje.

"Volim članove kraljevske porodice, čitala sam o njima. Volela bih da jednog dana upoznam kraljicu“, ističe ona.

Eleonor Olierik i Konstans Denis su iz Francuske.

"Volimo kraljevsku porodicu. Ako bude žensko mislimo da će se zvati Viktorija, a ako je reč o dečaku, onda Albert“.

Princeza Kejt je obavila svoju poslednju zvaničnu obavezu 22. marta pre nego što je uzela porodiljsko odsustvo.

Treće dete princa Vilijama i Kejt Midlton biće peto u redu za nasledstvo kraljevske krune.

Kladionioce najviše šanse daju imenima Alis, Meri, Aleksandra i Elizabet ukoliko bude devojčica, a Artur, Albert, Frederik i Džejms za dečaka.

Da kraljevski par očekuje treće dete javnost je saznala u oktobru prošle godine.

Prvu trudnoću objavili su kad je Kejt bila svega nekoliko nedelja u drugom stanju, nakon što je primljena u bolnicu decembra 2012.

Mali princ Džordž rođen je 22.jula 2013. u bolnici Sent Meri, u centru Londona. Druga trudnoća objavljena je u septembru 2014, kad su vojvotkinju usled prekomernih mučnina tretirali u palati. Princeza Šarlot je rođena 2. maja 2015.

Izvor: b92.net