Znate Marka, sina Miše Janketića, a da li ste znali da on ima i ćerku, a evo ko je ona i čime se bavi?

Publika ga je zavolela kroz uloge u filmu "Bićemo prvaci sveta" i u seriji "Ubice mog oca", a ponosan je na to što je sin legendarnog Miše Janketića. Međutim, Marko ima sestru Milicu Janketić, koja je takođe glumica a nedavno su se našli i u istom kadru druge sezone "Ubice mog oca", koja se emituje na Prvoj televiziji.

.

Mladu glumicu Milicu Janketić gledaoci su zapazili u seriji "Santa Maria della Salute" gde je tumačila lik kneginje Milice, a kasnije smo je gledali u krimi seriji "Ubice mog oca". Trenutno snima "Urgentni centar 2" gde igra glavnu sestru Katarinu. A kako kaže, od glume nije mogla da pobegne.

Milica i Marko potiču iz prave glumačke porodice, jer pored oca i majka im je čuvena jugoslovenska pozorišna i filmska glumica, Svjetlana Knežević. 

"Odrastala sam u pozorištu, okruživali su me glumci, ali meni je to bila najnormalnija stvar, podrazumevalo se i ja za drugačije nisam ni znala", kaže Milica i dodaje da što je iz glumačke porodice više odmaže nego što pomaže.

"Deci poznatih roditelja teže je da se dokažu u profesiji koju su izabrali jer vas onda često posmatraju kao pod nekom lupom, ne smete ni jednu grešku da napravite, odmah vam prilepljuju etikete "sin i ćerka tog i tog" ili "on, ona je to preko veze"... Onda ta deca stalno moraju dodatno da se dokazuju mada, s druge strane, nekad je neko prema vama dobronamerniji samo zbog prezimena, tako da zna to i da pomogne, ali onda vam je i to bezveze, zato što pomislite da to nije zbog vas nego zbog roditelja".

U drugom ciklusu "Ubice moga oca" igrala je sa bratom Markom, a epizodnu ulogu je imao i tata Mihailo, piše blic.rs.

"Sa Markom sam bila u jednoj sceni, ali nismo bili direktni partneri - bukvalno smo se sreli na setu. Sa tatom nisam ništa još radila, mada bih volela da jednom svi uradimo nešto zajedno. To bi bilo baš lepo i zanimljivo. Inače, iskreno, tata i ja ne razgovaramo baš često o glumi, jer mislim da smo previše time okruženi, pa kod kuće biramo radije neke druge teme. Naravno, uvek prokomentarišemo jedno drugom predstavu, ulogu i razgovaramo ako imam nedoumicu oko nečega. Tata je tu je uvek da pomogne", priča Milica.