Đule NIJE bio PRVI PEVAČ grupe Van Gog! Ovaj umetnik je bio pre njega, a zaslužan je i za čuveni hit "Neko te ima"! O kome je reč?

Grupa je obnovljena 1991. godine, kada je Đule iz gitariste prerastao u glavnog pevača.

.

Sigurno da ima dosta fanova grupe Van Gogh koji i ne znaju da originalni pevač benda nije bio Zvonimir Đukić Đule, već Goran Milisavljević. Videćete ga u spotu za pesmu "Tragovi prošlosti", a zanimljivo je da upravo on stoji iza nekih od najvećih hitova benda. Uključujući i ultimativni hit "Neko te ima".

Grupa Van Gogh pojavila se 1986. godine singlom "Tragovi prošlosti", a zatim i debi albumom, nakon čega je prestala sa radom. Milisavljević je bio pevač i autor svih pesama sa prvog albuma, osim "Tragova prošlosti" (nju potpisuje zajedno sa Đukićem, koji je bio gitarista benda), kao i nekih pesama sa drugog albuma, objavljenog 1991. kad je Đule obnovio grupu i preuzeo ulogu pevača.

Van Gogh ove godine slavi 32 godine postojanja. "Svirali smo u nekoj čudnoj varijanti tada, u noćnom baru hotela "Bosna" u Banjaluci. Imali smo klasičnu postavu - gitara, bas, bubanj, Đule je svirao klavijature, ja sam pevao. Bilo je leto, sećam se, gledali smo Live Aid u hotelskoj sobi i pržili se na sve to, a najviše na nastup U2. To nas je motivisalo da tokom dana, kad nema gostiju u baru, silazimo dole i pravimo naše stvari. Tako je sve počelo, tu je i nastala pesma "Tragovi prošlosti", u noćnom baru hotela "Bosna"", kaže za "Noizz" Goran Milisavljević. Na pitanje o čemu govori pesma "Tragovi prošlosti", Milisavljević kaže.

"Sudbina naroda koji živi na ovim prostorima, u ratovima isprekidanoj istoriji, uvek me je potresala i inspirisala. Ratovi su nam odnosili najbolji deo genetskog materijala. Interesantno je možda reći da je tekst za pesmu "Tragovi prošlosti" u originalu bio drugačiji. Baš sam bio zadovoljan tim tekstom, ali se ostatku benda prva strofa nikako nije dopadala: "Našli su metak umesto srca/kad su otvorili moje grudi/a umeo sam na stolu u pijanim čizmama/igrati vojnički ples". Đuletu i Srbi je to bilo neprihvatljivo, pa je Đule napisao novu prvu strofu koja je i završila na albumu. Oko toga je izbio prvi od naših, kako će se kasnije pokazati, brojnih sukoba. I danas žalim što sam popustio pod pritiscima", kaže on za blic.rs.