Zoran Pajić o daljim dešavanjima u seriji; šta zamera Jani Milić Ilić i zašto ne voli Balkance...

Trenutno ga gledamo u jednoj od glavnih uloga hit serije "Istine i laži" koja se emituje svakog radnog dana u 21h na Prvoj televiziji. Svog lika bi opisao kao pozitivnog, dobrog čoveka, koji živi skromnim životom, kome nije stalo do materijalnih stvari i birokratskog radnog vremena koji donosi novac, a ono za šta se najviše bori jeste sloboda. Zoran Pajić, u seriji poznatiji kao Nikola, za PRVA.RS je nagovestio dalji tok dešavanja u seriji...

.

"Taj način života će Nikola promeniti. Prvi šok koji mu je poljuljao tu njegovu slobodu i ušukanost kod roditelja jeste saznanje da ima dete. Prvo je bio nesnađen i nije znao kako da reaguje, ali u suštini znao je da želi da prihvati sina. Mogu reći da će se njegov odnos prema životu promeniti, javiće mu se odgovornost prema Marini i Arseniju. Takođe, Nikola se neće zaposliti u Radetovoj firmi. Ostatak scenarija ne mogu da otkrivam".

Šta najviše zameraš Nikoli?

"Što sa svojih 36 godina i dalje živi sa roditeljima i to ne želi da promeni. U tome se Nikola i Zoran razlikuju! Ja sam se osamostalio sa 18 godina, napuštanjem rodnog Požarevca i odlaskom u Beograd na studije. Zameram mu i to što po svaku cenu želi da sačuva slobodu, što je sebično. Ali život ljudima namesti takve situacije, teže li lakše, koje ih nauče da njihova sloboda nije na prvom mestu".

A post shared by Zoran Pajic (@orangezo) on

.

Dan posle 8. marta, Zoran se dotakao i pitanja ženske ravnopravnosti i položaju muškaraca na Balkanu. Takva slika ga užasava...

"Mi na Balkanu smo toliko ušuškani, muškarci pogotovo. Oni dozvoljavaju da im majka pere, pegla, sprema, kuva, a kada se ožene to isto očekuju od svoje žene. Kada je reč o ženama, to je uvek neko moranje, neka pravila kojima su one odmalena okružene. Žena mora da bude dobra supruga, dobra majka, dobra domaćica, dobra koleginica... E pa ne mora! Žena nije dužna da radi sve poslove i ja se potpuno zalažem da koliko je žena domaćica, da toliko muškarac mora biti domaćin. Da se podele poslovi u kući", jasan je bio Zoran i još dodao:

"Ne postoji taj posao koji ne bi ženi dodelio da ga obavlja, koliko god po prirodi bio sklon isključiivo muškarcima. Ako žena želi da ide u vojsku, neka ide. Voleo bih da sve bude stvar izbora, ne pravila zakona".

Šta ne voliš kod Marine?

"Što razmišlja o svima, zapostavljajući sebe i svoje potrebe. Njoj je bitno da svi oko nje budu zadovoljni, a ona je najmanje zadovoljna u celoj priči".

Ekipa serije "Istine i laži" je juče, 8. marta na Dan žena, proslavila 100. epizodu uspešnog snimanja serije i tom prilikom pozvala sve fanove da se upoznaju sa celom glumačkom postavom.