Showbiz vesti

Dadilje dece slavnih faca mogu da zaborave na normalan život!

Gotovo da nemaju privatni život, a od njih se zahteva poznavanje više jezika i ograničavanje izlazaka i privatnih obaveza - one su dadilje dece slavnih faca.
04.03.2018. - 10:00h

Zbog ubrzanog i prenatrpanog života, slavne sobe koje imaju decu ne bi mogle da prežive bez dadilje... ili nekoliko dadilja, što je uglavnom slučaj.

Mnogima se taj posao čini kao idealan jer je izuzetno dobro plaćen i odnosi se na rad s decom, ali on je vrlo daleko od toga.

Najvažnije koju svaka teta čuvalica dece poznatih osoba mora da ispoštuje jeste ćutanje o privatnom životu i o svemu što se događa unutar četiri zida holivudskih domova. Zauzvrat, uživaju razne bonuse, poklone i dizajnerske krpice koje dobijaju od šefova. Ali, način na koji se ta deca ophode prema njima i zahtevi koje od njih imaju slavni roditelji vrlo često su suludi ili preterani.

Ove žene većinom imaju siromašan ili nikakav privatni život, a neretko se od njih traži da ne ostaju napolju duže od 22h i zabranjuje im se da imaju partnere i da piju alkohol. Takođe, tokom radnog vremena, postoje određena pravila poput onog da ne ručaju sa porodicom za koju rade i  da nisu uključene u zajedničke porodične aktivnosti.

Neke poznate osobe svojim dadiljama čak zabranjuju pristup određenim prostorijama. Pre nego što ih uopšte zaposle, slavni svoje buduće dadije proveravaju - od njihove prošlosti, navika, poznanika do porodice. Osim toga, neretko ih podvrgavaju raznim testovima, a jedan od njih je i na droge.

Tako su Bijonse i Džej Zi za svoje novorođene blizance zaposlili čak šest dadilja - tri za jednu, a tri za drugu bebu - jer blizanci ne spavaju u isto vreme pa ove devojke rade u tri smene po osam sati.

Njihova prva ćerka Blu Ajvi ima dve dadilje od kojih je jedna bila prisiljena da nauči da peva “Single Ladies” i da izvede celu koreografiju iz spota jer je to navodno jedini način na koji može da umiri malu kad se uzruja.

Tom Kruz je posebno zahtevan kada je u pitanju saradnja sa dadiljama, a poznat je po tome da ima jedan od najstrožih ugovora o anonimnosti sa osobama koje su čuvale njegovu ćerku Suri, koju je dobio sa Kejti Holms.

Njene dadilje, prema ugovoru, čak nisu smele nikome da otkriju ime poslodavca. Osim toga, morale su da budu dostupne u svakom trenutku i uvek spremne da dođu u njihovu kuću ako je potrebno i van radnog vremena.

U njihovim torbama uvek je morao da bude spreman pasoš da bi mogle da pođu na put van zemlje ako bude potrebno i da ostanu u inostranstvu sa njima  i po nekoliko meseci. 

Glumica Gvinet Paltrou za svoga sina Mozesa tražila je dadilju koja govori grčki, latinski, španski i francuski jezik da bi mali mogao da nauči strane jezike. Uz to, zahtevala je i poznavanje muzike, odnosno umeće sviranja bar dva instrumenta i uspešno izvođenje raznih sportova, što je bilo gotovo nemoguće pronaći.

Ipak, najrigoroznija je slavna Džulija Roberts koja je od svojih dadilja tražila da nose perike sa dugom crvenom kosom kada uveče pripremaju njenu decu za spavanje.

“Bilo je čudno, ali shvatam. Nadala se da će deca misliti da ih ona uspavljuje umesto mene”, ispričala je za strane medije jedna od dadilja.

Bred Pit i Anđelina Džoli su svojim dadiljama plaćali i do 150 000 dolara godišnje, ali one su morale da govore materinji jezik deteta koje čuvaju s obzirom na to da je par usvajao decu iz različitih delova sveta.

Izvor: Story.hr