Da ga nije čuo Pavaroti, ostao bi - pravnik!

Kad ne peva, Andrea Bočeli uživa u plovidbi i jahanju, a bavi se i humanitarnim radom. Počeo je da svira klavir kao šestogodišnjak, a nakon nesreće na fudbalskoj takmici sasvim je izgubio vid. Imao je 12 godina.

.

Malo je poznato da je pre svetske slave bio pravnik, a radeći kao advokat, paralelno je pevao po barovima. Što radi dodatne zarade, što da bi upoznao lepe dame. Sve dok mu karijera nije krenula munjevito ka tituli omiljenog svetskog tenora 1992. godine, kada ga je Pavarotti opisom “nema lepšeg glasa od Bočelijevog” preporučio rokeru Zukeru.

“Odmah posle diplome na studiju prava, počeo sam da radim u struci. Prešao sam već tridesetu godinu i nakon tolikih pokušaja i snimaka koji su završili u fijokama, i brojnih zatvorenih vrata, bio sam uveren da će mi muzika ipak na kraju ostati samo hobi i da mi je suđeno da budem pravnik. Hvala Bogu, sticajem nekih srećnih okolnosti i Pavarotijevom pozitivnom mišljenju o meni, moja strast postala je moj poziv”, ispričao je Bočeli za hrvatski Večernji.

Danas beleži 70 miliona prodatih albuma, nosi titulu zvezde i sarađuje sa slavnim muzičarima. Najnoviji duet “Perfect Simphony” snimio je sa Edom Širanom u svom domu u Toskani.

Bočeli je otrkio da, kad se vrati kući s turneje u grad Forte dei Marmi, u kojem živi na obali mora u vili iz 19. Veka, prvo izgrli decu i pokušava da provede što više vremena s njima.

“Budući da obožavam more, letnje dane volim da provodim sa njima na svojom brodiću ploveći Sredozemljem. Često odlazimo i u Lajatiko, selo u kojem sam rođen i odrastao, u kojem imam mnogo rodbine i u kojem, uostalom, živi i moja majka. Tamo je imanje na kojem držim svoje prelepe konje.

.