Jovana Joksimović: "Biće to sasvim normalan jutarnji program koji je danas televiziji potreban"

Vest da se uredničko-voditeljski tandem Jovana Joksimović i Srđan Predojević priključio Prvoj televiziji, aktuelna je i danas, a o tome će se tek govoriti kada jutarnji program počne sa emitovanjem, u ponedeljak, 5. marta od 06:55 do 11h.

.

"Neće tu biti mnogo promena. Biće nekoliko novih segmenata, ali jutarnji program je jutarnji program i ne treba odstupati od osnovnog koncepta koji je svima dobro poznat. Gledaoci će moći da dobiju dovoljno informacija koje će im omogućiti lakše funkcionisanje u danu koji je pred njima. Biće to jedan sasvim normalan jutarnji program koji je danas televiziji potreban“, izjavila je Jovana Joksimović za Prva.rs.

Dolaskom na Prvu televiziju, Jovana i Srđan su zajedno sa svojim timom pokrenuli analizu javnog mnjena na uzorku od 1 000 ljudi i tako došli do najbitnijih odgovora za gledanost budućeg jutarnjeg programa: koje informacije gledaoce najviše interesuje kada se probude; koja lica najviše vole da vide i zašto i šta sigurno ne žele da vide i čuju u jutarnjem programu. 

"Jutarnji program će se odvijati na četiri lokacije i dve eksterne, što je novina. Takođe, jedini smo u zemlji koji smo dobili ogromnu elektronsku pozadinu (video zid). On nije samo dekoracija, već ima svoju svrhu u programu. To je nešto najbolje što može da se kupi trenutno na tržištu, i što imaju sve globalne televizije. Prelaskom na Prvu, imam utisak da smo u startu dobili šest miliona reportera“, rekao je Srđan Predojević za Prva.rs.

Ovaj uredničko-voditeljski tandem ćemo prvi put imati priliku da gledamo u subotu, 3. marta u Dnevniku, zatim 4. marta kada će voditi emisiju "Izborna noć", a dan kasnije startovaćete sa jutarnjim programom od 06:55 do 11h!