Naduvana baka iz "Rana" je mama našeg čuvenog glumca!

Iako je tokom života imala mnogo uloga koje su je svrstavale na zasluženo mesto na polju umetnosti, Zorka (rođeno Doknić) je mlađim generacijama poznata po ulozi bake u filmu "Rane". Prezime koje je dobila kada se udala je Manojlović.

.

Zorka je rodila jednog od najpopularnijih glumaca na Balkanu Predraga Mikija Manojlovića. Imala je težak porođaj i malo je falilo da i ona i njeno dete ne prežive.

- Jedva sam preživela porođaj. Lekari su rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva da i majka i beba ostanu živi- ispričala je glumica pre više od deset godina.

Ipak, nije krila da je Miki imao teško detinjstvo, ali srećno. Zbog teške materijalne situacije, Zorka je prodavala suprugove kapute da bi Mikiju priuštila lepo odrastanje.

- U Niškom pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dete pozorišta. Sve smo podredili njegovom srećnom detinjstvu. Moj sin je uvek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se – kuća, pozorište, kuća. Nisam htela slavu, a dete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: "Šta ćeš, sine, da kupi majka?", a on kaže: "Vodu". "Kakvu vodu?" iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je stvarno bio i ostao jedno normalno, skromno biće.

Zorka je sina izvela na pravi put koji je široj javnosti u Srbiji poznat, a preminula je 2013. godine u 85. godini. Dugo je bila član pozorišta Boško Buha.

.

Izvor: Blic