Ovi glumci dobili su otkaz i zamenjeni usred snimanja!

Nije se samo jednom dogodilo da su se neka od najvećih imena našla na meti scenarista, producenata i reditelja koji su, zbog njihovog ponašanja ili okolnosti, odlučili da ih oteraju sa seta i zamijene nekim drugim njihovim kolegom.

.

Već je bilo potvrđeno da je Natali Portman dobila ulogu u filmu „Romeo i Julija“ gde je kolega trebalo da joj bude Leonardo DiKaprio. Ali, pošto je snimanje počelo, autori projekta zaključili su da tada četrnaestogodišnja glumica izgleda još mlađe pored Lea koji je tada imao 21 godinu.

.

Iako su nekoliko scena snimili zajedno, Natali je saradnja otkazana, a na njeno mesto upala je Kler Dens.

Jedna od glavnih uloga u filmu „Gravitacija“ u početku je pripala Robertu Dauniju Džunioru, poznatom po improvizacijama ispred kamere.

Ali, nekoliko dana nakon što je snimanje počelo, svima je postalo jasno da glumac nije bio prikladan za tu ulogu. Reditelj Alfonso Karon izjavio je da je Robert neverovatno talentovan, ali tehnološki aspekti filma za njega su bili velika prepreka. Tako je Daunija zamenio Kluni.

Tokom snimanja filma „Transformersi: Mrak na Mesecu“, Megan Foks i Majkl Bej grdno su se posvađali. Bej je od Megan zahtevao da ide u solarijum da bi imala tamniji ten i da se ugoji još koja četiri kilograma. Ona mu je odgovorila tako što ga je nazvala Hitlerom i rekla je da je najgora moguća osoba za saradnju. Kao rezultat svega, Megan je dobila otkaz, a ulogu u filmu dobila je Rouzi Hantington-Vitli.

Nikol Kidman provela je 18 dana na setu filma „Soba panike“, ali to nije dovelo ničemu. Ovde čak i nije bila reč o otkazu, nego nije bilo druge nego odustati od saradnje. Glumica je morala da otkaže posao zbog komplikacija s povredom kolena koju je pretrpela dok je glumila u „Mulen Ružu“. Na kraju je ulogu u „Sobi panike“ dobila Džodi Foster.

.

U ovom slučaju reditelj ne da nije bio zadovoljan glumicom, već njenim glasom.

Novi napredni operativni sistem, koji je zapravo samostalna veštačka inteligencija, u filmu „Ona“ izvorno je trebalo da glumi Samanta Morton, ali tokom postprodukcije reditelj Spajk Jonz odjednom je zaključio da njen glas nije onaj u koji bi se lik Žoakina Finiksa mogao zaljubiti. Kao posledicu svega, reditelj je pozvao Skarlet Johanson da zameni Samantu.

Stjuart Taunzend trebalo je da glumi Aragona u filmu „Gospodar prstenova“, ali Piter Džekson je u jednom trenutku zaključio da mu deluje premlad za tu ulogu, pa je na njegovo mesto zaposlio Viga Mortensena.

.

Punih pet nedelja Erik Stolc proveo je na setu filma „Povratak u budućnost“ u ulozi Martija Mekflija.

Ali, kako je rekao redatelj Robert Zemekis, Stoltcovoj izvedbi jednostavno je nedostajalo nešto da bi taj lik bio smešan i postao nezaboravan. Kao što znamo, uloga je na kraju pripala Majklu Dž. Foksu. Snimanje moralo da počne ispočetka, ali rezultat je bio vredan truda.

.

Izvor: 100posto.hr