Jedan od najvećih eks Ju hitova govori o silovanju?!

Urbana legenda govori o tome da je tekst pesme “Voli te tvoja zver” nastao nakon što je jedan mladić silovao devojku, nakon čega je u zatvoru napisao tekst.

.

Jedan od najvećih pop-rok hitova osamdesetih godina prošlog veka bila je pesma “Voli te tvoja zver”. Pesmu, i ujedno svoj najveći hit, 1982. godine pre ijednog zvaničnog nastupa objavila je grupa "Divlji anđeli".

Pesma u prvom licu opisuje momka koji voli jednu devojku, ali ne može, ili neće više da bude sa njom. Pretpostavka je da je on nekako povredio devojku, tako da je ovo jedna balada o nesrećnoj ljubavi.

Urbana legenda govori o tome da je tekst pesme “Voli te tvoja zver” nastao nakon što je jedan momak silovao devojku, nakon čega je u zatvoru napisao tekst. Tada nepoznati stihovi završili su u rukama muzičara koji ju je pretvorio u pesmu.

Inače, grupa "Divlji anđeli" bila je kratkog veka. Već 1984. bend se raspao i verovatno nikad nećemo znati zašto je zauvek izbrisan sa scene. Danas tek retki znaju da navedu još neku njihovu pesmu, pa se s raszlogom može reći da su "Divlji anđeli" doživeli samo „pet minuta slave“ i da će ostati upamćeni kao još jedan bend "one hit wonder” eks Ju roka.

"Divlje Anđele" činili su Nebojša Savić Boca (vokal, gitara), Dragan Đorđević Joe (vokal, gitara), Dejan Lalević (bas) i Miroslav Lekić Miki (bubnjevi). Najviše zasluga za uspeh albuma pripalo je Nebojši Saviću koji potpisuje muziku, dok je većinu tekstova potpisivala Marina Tucaković.

Divlji Anđeli - Voli te tvoja zver

Tvoj dah me mami da ti se dam

i hoču jer dugo, dugo sam sam

ne, neću za nju, neđću da znam

tvoj dah me mami da ti se dam 

Ref.

Voli te, voli te tvoja zver

princ iz života tvog

sudbine tvoje dar i žar

Ostavio sam trag po telu tvom

koji nikad, nikad neće da prođe

ostavio sam prah u srcu tvom

i on će uvek, uvek da traje

Ne, ti nisi htela anđela

htela si crnog đavola

od mene si to i dobila

.

Izvor: Byka