Da nije bilo ove žene, svet bi ostao bez dva kultna hita

Peti Bojd, model i fotograf bila je u braku sa čak dve muzičke legende 20. veka. Obojici je služila kao inspiracija, pa su dva velika hita napisana upravo za nju.

.

Peti Bojd prvo je bila udata za Džordža Harisona, koga je upoznala na setu filma “A Hard Day’s Night” u kojem su glumili "Bitlsi".

- Kada sam prvi put videla Džordža pomislla sam "Bože" i bila sam fascinirana time koliko dobro izgleda - rekla je Peti.

Dve godine kasnije, Harison i ona su se venčali i zajedno napisali pesmu "Something", koja je postala jedan od najvećih hitova "Bitlsa".

Negde u to vreme, Harisonov dobar prijatelj Erik Klepton stvorio je rok klasik pesmu "Layla" - samo za Peti. Ona nije imala pojma u kojoj meri je Klepton bio opsednut njom.

"Erik je jedno veče pozvao, rekao mi koliko mu nedostajem i da bi voleo da me češće viđa. Ipak, ni tada nisam shvatila šta oseća prema meni", rekla je Peti.

Njen brak sa Harisonom završio se nakon 10 godina, posle čega se udala za Kleptona, iako je priznala da je Džordž bio najveća ljubav njenog života.

Peti je tokom braka sa Kleptonom upala u vrtlog alkohola i droge, a par se konačno rastao 1984. godine, iako su se zvanično razveli tek 1988. Razlog za rastanak bile su droge, ali i brojne Kleptonove afere.

.

Izvor: Blic