Bred Pit: U krevetu sa ženom Majka Tajsona

Na današnji dan 1963. rođen je jedan od najpoznatijih glumaca Holivuda.

.

Američki glumac i producent se proslavio devedesetih godina 20. veka, ali i dalje važi za jednog od najseksepilnijih muškaraca na svetu. Takođe, jedan je od najuticajnijih i najmoćnijih ljudi u američkoj industriji zabave.

Rođen je 18. decembra 1963. godine u Šaniju, gradu koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Oklahoma. Živi u Los Anđelesu. Njegov otac Vilijam Alvin Pit je vlasnik firme koja se bavi prodajom kamiona, a majka Džejn Eta Hilhaus je po zanimanju pegagog. Bred ima tri godine mlađeg brata Daglasa i šest godina mlađu sestru Džuli Nil.

Kao srednjoškolac, Bred je trenirao golf, plivanje i tenis, učestvovao je u debatama, bio je član glumačke sekcije, a 1982. godine je upisao novinarstvo na Univerzitetu Misurija (Kolumbija). Dve nedelje pre nego što je diplomirao je napustio fakultet i preselio se u Los Anđeles. Počeo je da uzima časove glume kod Roj Londona. 1987. godine je započeo glumačku karijeru.

Bred se zabavljao sa Robin Givens, Džil Šoelen, Tandi Njuton, Jitkom Pohlodek, Sinitom i Džulijet Luis koja je imala 16 godina kada su započeli vezu. Robin Givens je bivša žena boksera Majka Tajsona koji ih je zatekao u spavaćoj sobi. Od 1994. do 1997. godine je bio sa glumicom Gvinet Paltrou .

1998. godine je upoznao glumicu Dženifer Aniston, 29. jula 2000. godine su se venčali u Malibuu. Ceremonija je bila privatna, a mediji su objavili samo jednu fotku mladenaca. Za venčanje su izdvojili milion dolara.

Početkom 2005. godine Dženifer je podnela zahtev za razvod. Njihov brak je okončan u oktobru 2005. godine. Kao razlog su naveli nepomirljive razlike. Glumac je kasnije rekao da se okretao marihuani zbog problema u braku, ali ubrzo se izvinio zbog te izjave.

Mediji su spekulisali da je Bred prevario Dženifer sa Anđelinom Džoli sa kojom je, u tom periodu, radio na filmu „Gospodin i gospođa Smit“. Novonastali par je dobio ime „Branđelina“. Glumac je izjavio da je započeo vezu sa Anđelinom tek kada se razveo i da je ostao u korektnim odnosima sa bivšom suprugom.

11. januara 2006. godine Anđelina je u magazinu Pipl rekla da čeka Bredovo dete. U aprilu 2012. godine su se verili, a u avgusti 2014. godine su se venčali. Građansko venčanje je održano u francuskom zamku Miraval koji je par kupio za 60 miliona dolara. Fotografije sa venčanja su prodali časopisima People i Hello za dva miliona dolara.

U septembru 2016. godine Anđelina je podnela zahtev za razvod. Kao razlog se navodi svađa u privatnom avionu tokom koje je Bred fizički nasrnuo na sina Medoksa. Slučaj su istraživali FBI i socijalna služba, ali su utvrdili da su optužbe neosnovane.

Anđelina je tvrdila da je Bred loš otac, da ima problema sa alkoholom, marihuanom i kontrolom besa. Glumica je tražila samostalno starateljstvo nad decom i 100.000 dolara mesečno za alimentaciju. Bred se zalagao za zajedničko starateljstvo i podneo je zahtev sudu da se detalji parnice ne puštaju u javnost.

Predbračnim ugovorom su regulisali podelu zajedničke imovine koja se procenjuje na 400 miliona dolara. Sud je Anđelini dodelio starateljstvo dok je Bredu dozvolio da viđa decu uz nadzor službi. Takođe mu je rečemo da sa njima posećuje psihoterapeuta. Početkom 2017. godine Anđelina i Bred su izdali saopštenje u kome je pisalo da su rešili nesuglasice i da im je najvažnije da zaštite decu.

U maju iste godine, glumica se sa decom iselila iz porodične vile u Los Anđelesu. Bred je dao intervju za GQ u kome je priznao da je veoma dugo konzumirao lake opijate i alkohol. Sa tim je prestao kada je zasnovao porodicu, ali nastavio je da pije. Rekao je da su mu deca najbitnija i da mora da postane bolji roditelj. Smatra da ne ume da prihvati emocije i da mu mnogo bolje ide prikrivanje istih.

Nakon rastanka sa Anđelinom, mediji su pisali da se Bred zaljubio u 18 godina mlađu koleginicu Sijenu Miler sa kojom je glumio u filmu „World War Z“. Povezivali su ga sa glumicama Sandrom Bulok i Kejt Hadson, kao i sa bivšom ženom Dženifer Aniston.

Izvor: Biografija