Pogledajte kako su glumci rasturili audicije i dobili uloge koje su ih proslavile

Probiti se u Holivudu nije lako kako izgleda. Ne primete vas agenti na ulici i ponude ulogu u sledećem blokbasteru ili kandidatu za Oskara. Put do velikog filma ide preko bezbrojnih audicija s ogromnom konkurencijom. U nastavku pogledajte neke od najzanimljivijih audicija koje su dotad anonimne glumce i glumice lansirale u zvezde.

.

Džejson Momoa za Kala Droga u „Igri prestola“

Momoa je izveo „haku“, tradicionalni maorski ples i time osvojio producente. Pun pogodak.

.

Metju Mekonahi za Dejvida Vudersona u „Sluđen i zbunjen“

Mekonahi je imao 23 godine i savršeno je igrao naduvanog Vudersona, a ulogu je dobio kad je izgovorio legendarnu rečenicu o srednjoškolkama: „Ja starim, one su uvek iste“.

.

Rejčel Adams za Ali u „Beležnici“

Priznajte da ste plakali. Rejčel i Rajan Gosling su ludi par koji se stalno svađa, ali i neizmerno voli. To je jedna od onih histeričnih scena u kojoj ne možete da zaustavite suze. Rejčel je savršena kao Ali.

.

Hju Lori za Hausa u „Doktoru Hausu“

Legendarni britanski glumac nije se proslavio ovom ulogom, ali je za njega bila nešto posve novo. I još jednom je ušao u legendu kao namrgođeni i bezobrazni Haus.

.

Al Paćino za Majkla Korleona u „Kumu“

Kultna uloga jednostavno mu savršeno pristaje. Paćino tad nije bio poznat, producenti su hteli bilo koga osim njega, ali reditelj Frensis Ford Kopola hteo je baš Ala. Konačno su popustili kad su shatili da nema boljeg za tu ulogu od tada neiskusnog glumca.

.

Hju Džekmen za Volverina u „Iks Menu“

Australijanac je postao sinonim za ovog junaka jer ga je igrao u svim kasnijim „Iks Men“ filmovima i u solo filmovima o Vulverinu.

.

Alison Hanigan za Mišel u „Američkoj piti“

Alison je bila otelotvorenje čudne Allson, a na audiciji je osvojila producente upravo najpoznatijom rečenicom: „This one time, in band camp...“

.

Blejk Lavli za Serenu u „Tračari“

Mlada Blejk se proslavila ulogom Serene, a osim što joj je otvorila vrata Holivuda, postala je i modna ikona.

.

Lea Mišel za Rejčel Beri u „Gli“

Lea je mislila da je audicija prošla užasno i nije ni pomislila da je radila sve što bi radila i njena Rejčel. I koje će raditi. Bila je jednostavno savršena za ulogu i brzo su joj javili da ju je dobila.

.

Thumb foto: getty

Izvor: 100posto.hr