Srećan rođendan, Ana!

Ana Ivanović o trudnoći, braku, novoj “strasti” i preseljenju u Čikago...

.

Ana Ivanović rođena je 6. novembra 1987.

Teniski reket je prvi put držala u rukama kao petogodišnja devojčica oduševljena tadašnjim uspesima Monike Seleš čijim je stopama htela i ona da krene. Počela je da trenira intenzivno tenis od tog trenutka, a za vreme bombardovanja Srbije od strane NATO 1999. godine, Ana je trenirala u jednom bazenu sportskog centra u Beogradu. Zbog takve situacije u zemlji i loših uslova za razvoj svog talenta, Ana sa 14 godina napušta Srbiju i odlazi u Švajcarsku. U Bazelu je pronašla menadžera koji joj je dosta pomogao u njenom daljem razvoju.

Stalnog trenera u početku nije imala, a jedan od poznatijih bio je i Sven Groneveld. Ana Ivanović je osvojila 10 WTA titula, sve u singlu, od toga jednu Gren slem titulu 2008. godine na Otvorenom prvenstvu Francuske (Rolan Garos). Najviši plasman na svetskoj rang listi je bilo prvo mesto na kome je provela 12 nedelja.

Bivša teniserka od prošle godine uživa u braku sa fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom. Istu godinu obeležilo je i napuštanje profesionalne sportske karijere. Nekadašnji broj 1 WTA liste, "okačila je reket o klin" tek što je napunila 29 godina.

Tako se sada lepa Ana, umesto u sportskim časopisima, bez mnogo povoda, često može naći u tabloidima. Već neko vreme i fanovi i mediji šuškaju Da je bivša sportistkinja trudna. Ana kaže da je to ponekad iznervira.

– Zapravo bi trebalo da se smejem zbog pisanja tabloida, ali ponekad me stvarno pogode. Trudim se da ne pročitam sve. Bastijan i ja imamo dosta vremena pred sobom – rekla je lepa Beograđanka u intervjuu za oktobarski broj časopisa Emotion.

Ana Ivanović ne žali zbog ranog prekida karijere.

.

– Osećam se neverovatno dobro, iako pomalo čudno – objasnila je teniserka i dodala da je “prvi korak u novom životu bilo preseljenje u Čikago”.

– Nikad nisam imala klasični dom. Ceo moj život mogao se uglavnom smestiti u dva kofera zbog stalnih putovanja na turnire. Sada prvi put mogu reći da imam svoj dom.

Ivanovićeva je otkrila i svoju novu strast, a to je je sređivanje kuće jer je “novi dom u startu bio opremljen samo sa nekoliko sitnica”.

– Ostatak posla obavila sam sama i uživala u tome.

Izvor: Story, Tenisuživo