Pet razloga zašto treba da gledate "Prvu tarifu"!

Nećemo da pametujemo. Samo hoćemo da se smejete kao i mi dok ih gledamo!

.

Prvi srpski web sitkom. OK, da pojednostavimo: prvi put na sajtu jedne televizije ide serija snimljena isključivo za sajt. Sitkom - jer je komedija situacije. A situacije u koje upadaju glavni likovi su, u najmanju ruku komične.

"Ništa ne može da se odupre napadu smeha", rekao je Mark Tven. A ko bolje zna šta je smešno, ako ne Tven. OK i Nušić, ali nije lektira tema ove priče.

Kad gledate "Prvu tarifu" nema šanse da se ne zacenite od smeha, a nema ni razloga da se odupirete. Zato, evo pet razloga da gledate najsmešniju web seriju na svetu:

1. Marko Živić kao Taksista (i Frizerkin bivši muž) toliko dobro igra ulogu, da momentalno zaboravite da je glumac i imate utisak da je pravi srpski taksista. Njegova mimika je urnebesna, način na koji izgovara replike je toliko verodostojan da ste ubeđeni da ne glumi ni sekund.

On ne haje za mušterije, brblja čim mu neko uđe u kola, ima mišljenje o svemu, a najgore o svojoj bivšoj žen. koliko puta vas je taksista smorio svojim privatnim problemima i ugušio stavovima o svemu i svačemu dok vama nije do priče uopšte? E, to radi Marko kao Taksista. Sve što kaže toliko je životno i smešno da vam natera suze na oči. Evo, na primer ovo:

.

2. Katarina Marković kao frizerka (i Taksistina bivša žena). Šta reći, a ne zaplakati? Katarina je jedna od najstvarnijih frizerki koje ste ikada videli. Znate onaj tip frizerki koje se ubijaju od posla, ali samo sede i drugi rade za njih? Koje sve znaju, drsko se upliću u vaš privatni život, bahato se ophode prema mušteriji jer je mušterija tu zbog njih, a ne one zbog mušterije?

Drska, uobražena, s vremena na vreme prosta, žena koja po ceo dan sedi u salonu, zarađuje debele pare i sa visine gleda na sve(t) ispod sebe? E, to vam je Katarinina Frizreka. Normalno, bivšeg muža prezire jer je mlakonja i ne ume da zaradi lovu, nepsooban je do krajnjih granica i kao takav apsolutno nije dostojan njene veličine.

Katarina Marković u lik ulazi glatko, da ne trepne, sa toliko elegantnog bezobrazluka da ste vi prosto ubeđeni da je ona stvarno lokalna frizerka koja je ubeđena da je holivudski mejk ap mag!. O tome najbolje govori ova scena:

.

3. Idemo dalje. Dijalozi. Najstvarniji mogući. Bez ikakvog cifranja i prenemaganja, autentični, jednostavni, svakodnevni, kratki, baš onakvi da ih svi razumeju. I koji dočaravaju srpski mentalitet u osam minuta dok kažeš "keks". Nušić bi bio ponosan, Živka Ministarka bi im se duboko poklonila:

.

4. Ambijent. Iako se radnja dešava samo u taksiju i u frizerskom salonu, vi apsolutno nemate osećaj da se gušite u tesnom prostoru. Kaća i Marko su toliko dominantni u tom skučenom prostoru, prosto vas uvuku u priču i vama nisu potrebni nikakvi eksterijeri ni raskošni enterijeri. Da proverimo?

.

5. Likovi. U frizerski salon i u taksi ulaze likovi iz naše svakodnevice. "Batice", sponzoruše, silikonske kraljice, foliranti, službena lica, naivčine, "nafurani" sitni biznismeni, likovi koji žive u teretani i za bicepse, svi oni koje srećete na svakom koraku, u svakom televizijskom kadru i koji su koloritni primer naše stvarnosti. U salonu i u taksiju nema zvezda. Svi su obični ljudi, tipizirani, komični u svojim ulogama i baš skrojeni da se nasmejete i da kad sledeći put uđete u taksi ili u frizeraj, dobro razmislite sa čim se nose frizerke i taksisti.

.

Epizode gledajte OVDE